Crema de zahar ars cu fructoza
Discuta despre Retete Montignac Faza I - Dulciuri si Deserturi in cadrul subiectului Crema de zahar ars cu fructoza, parte din categoria Retete Dieta Michel Montignac - Faza I; Ingrediente:
8 Oua
1 l lapte degresat
3 linguri de fructoza
esenta de vanilie
1 lingurita coaja de lamaie sau ...
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România!
Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor. Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
19 feb 2010, 20:34:28
|
|
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...
|
Merite:
|
Data înregistrării: 04 ian 2010
Locaţie: Timisoara, Romania
Vârsta: 41
Dieta: Motignac
Date: 160cm, 59.0kg
Mesaje: 231
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
|
|
Crema de zahar ars cu fructoza
Ingrediente:
8 Oua
1 l lapte degresat
3 linguri de fructoza
esenta de vanilie
1 lingurita coaja de lamaie sau portocala rasa (optional, pentru aromatizare)
1 lingurita de coniac sau 2-3 picaturi de esenta de rom (optional, pentru aromatizare)
5 linguri fructoza ptr final (sau mai mult daca doriti mai mult sirop)
frisca pentru ornat sau servita alaturi de crema aceasta[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]
Intr-o cratita se pun laptele, 4 linguri zahar, esenta de vanilie si aromele.
Se lasa sa dea in clocot la foc potrivit, dupa care se ia de pe aragaz.
Intre timp se bat bine ouale la robotul de bucatarie sau cu mixerul.
Peste ouale batute se toarna incet compozitia de lapte amestecand in continuare totul la robot la viteza maxima.
Intr-o alta cratita se pun cele 5 linguri de fructoza si se amesteca in continuu cu o lingura de lemn (la foc mare) pana cand fructoza se topeste si devine un pic aurie (sa nu se arda pentru ca va avea un gust amar).
Se acopera peretii cratitei cu fructoza. Aceasta operatie se executa rapid, pentru ca se intareste in cateva secunde.
Peste forma astfel imbracata se toarna compozitia de lapte + oua si se da la cuptor intr-o tava cu apa clocotita, timp de 1h 15' la o temp. de 150C.
Crema de zahar ars se lasa sa se raceasca inainte de a fi scoasa din forma si asezata pe un platou mai adanc.
Se orneaza cu frisca in final sau se lasa ca atare.
Karinna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1473 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 956 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 4.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 311 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
Ultima dată editat de Slabuta; 19 feb 2010 at 22:15:59.
|
01 aug 2010, 23:06:36
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 15 ian 2010
Locaţie: Timisoara, Romania
Vârsta: 44
Dieta: personalizata
Date: 170cm, 97.1kg
Mesaje: 1.516
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
|
|
Re: Crema de zahar ars cu fructoza
buna, am facut astazi crema de zahar ars si a iesit foarte buna. Doar ca dupa 1 ora si 15 min la 150 grade nu s-a intamplat nimic, asa ca am mai pus 40 de min la 250 grade si acum e grozava. multumesc de reteta
|
12 sep 2010, 14:13:32
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 16 nov 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 52
Date: 163cm, 66.3kg
Mesaje: 2.026
Aprecieri acordate: 8
Am fost apreciat(a) de 39 ori in 27 mesaje
|
|
Re: Crema de zahar ars cu fructoza
Buna Karina,
Ca sa fie Montignac faza 1 trebuie sa fie facuta cu smantana dulce in loc de lapte degresat.
Am postat si eu o crema de zahar ars s-a discutat pe tema ei la Monti si a fost mutata la Faza II.
sa te uiti la discutia despre lapte.
in rest...ce sa zic..si mie mi-a placut
__________________
Dukan de 2013
19.10.2013 -- 67kg
Croaziera
22.10.-- 65,3 kg/ 29.10 -- 64,95
05.11 -- 64,40/12.11 -- 64/
19.11-- 63,35
26.11 -- 63,4
05.12 -- 62,4
12.12 -- 62,3
19.12 -- 62,2
25.12-- 62
|
Reguli de postare
|
|
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele
|
|
|
|