Tort de bezea cu crema de lamaie
Am descoperit un nou tort ffff delicios si usor de adaptat la monti ;
Tort de bezea cu crema de lamaie Ingrediente: Blatul: 4 albusuri, 176 gr. zahar (2 dl); (eu am inlocuit cu 4 linguri de fructoza) Crema: 4 galbenusuri, 66 gr. zahar (3 / 4 dl zahar), (1-2 linguri de fructoza,dupa preferinta) zeama si coaja de la 1/2 lamaie, 50 gr. unt nesarat; Ornare: 2 dl frisca, 1/2 lingura zahar vanilat, (esenta de vanilie) felii de mandarine Mod de preparare: Blatul: Se bat spuma albusurile cu fructo Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc foarte mic 125 �C timp de 1 1/2 ora. Crema: Pe foc mic se amesteca galbenusurile cu zeama si coaja de lamaie pina se ingroasa. Untul se taie in bucatele mici si se amesteca in crema. Se lasa sa se raceasca. Crema se pune intre blaturi. Frisca se pune deasupra. Se orneaza cu felii de mandarine sau cu cioco 70% cacao. P.S. ca sa iasa bezeaua trebuie sa se respecte urmatoarele: - albusurile trebuie sa fie la temperatura camerii (adica nu scoase direct de la frigider) - castronul si telul cu care se bat albusurile trebuie sa fie foarte curate, fara urma de grasime - blaturile se coc la temperatura joasa: 120 grade C si timp indelungat 1h 1/2h, sa se usuce blaturile |
Re: Tort de bezea cu crema de lamaie
1 ataşament(e)
Aici aveti si poza!
|
Ora este GMT +2. Ora este acum 09:37:56. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.