Pui la tava cu prune uscate si portocale
am folosit:
de la un pui de casa: pulpe aripi piept o mana prune uscate o portocala potrivita o lamaie 2 rosii mici 1/2 ardei 2 cepe mici ulei sare piper rozmarin patrunjel intr-un vas de sticla termorezistent am asezat bucatile de pui, le-am sarat, piperat si dat cu rozmarin. apoi am pus in tava, printre bucatile de pui, bucati de lamaie, de rosie, de ardei, prune uscate, 1/2 portocala taiata bucati, si 2 cepe taiate in jumate. am stors cealalta jumatate de portocala, am stropit tot cu ulei, am presarat patrunjel proaspat rupt mare, am stropit tot cu ulei si am dat la cuptor vreo 2 ore, la foc mic mic. se face putin sos de la carnita si de la fructele puse, iar prunele si ceapa care au fiert in el i-au dat un gust excelent. as fi vrut sa pun si mar, dar nu am avut in casa o minunatie de culori si de arome!!!! pofta buna! |
Re: Pui la tava cu prune uscate si portocale
Floricica nu ai o pozisoara?, mi se pare ca arata foarte frumos aceasta combinatie exotica. :D
|
Re: Pui la tava cu prune uscate si portocale
Am facut si eu reteta, am pus si mere. Extraordinar a iesit! Insa data viitoare vreau sa pun mai multa lamaie sa iasa mai acru. Mie imi place mult gustul acrisor.:x
|
Re: Pui la tava cu prune uscate si portocale
Mi-a lasat apa in gura !!!!!!!!!
|
Re: Pui la tava cu prune uscate si portocale
ame, arata minunat, si stiu ca in realitate a aratat si mai bine, ca sunt mai vii culorile:)
la gust pun pariu ca a fost extraordinar. am mai facut ceva asemanator, cu prune, portocala, ardei, rosie, ceapa si gutui, si a iesit excelent si asa, gutuia ii da o aroma super. noi il tinem mai mult la cuptor, pana se usuca carnita si este usor crocanta. tu l-ai facut pe hartie de copt? asa il faci mereu? |
Re: Pui la tava cu prune uscate si portocale
Da, eu asa il fac mereu. Si cam tot ce gatesc fac cu hartie de copt.:-*
|
Ora este GMT +2. Ora este acum 23:37:58. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.