forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/index.php)
-   Retete Montignac Faza I - Fripturi (http://forum.slabute.ro/forumdisplay.php?f=276)
-   -   Pui la tava cu prune uscate si portocale (http://forum.slabute.ro/showthread.php?t=6642)

floricica0vesela 11 oct 2010 12:59:40

Pui la tava cu prune uscate si portocale
 
am folosit:
de la un pui de casa:
pulpe
aripi
piept

o mana prune uscate
o portocala potrivita
o lamaie
2 rosii mici
1/2 ardei
2 cepe mici
ulei
sare
piper
rozmarin
patrunjel


intr-un vas de sticla termorezistent am asezat bucatile de pui, le-am sarat, piperat si dat cu rozmarin. apoi am pus in tava, printre bucatile de pui, bucati de lamaie, de rosie, de ardei, prune uscate, 1/2 portocala taiata bucati, si 2 cepe taiate in jumate. am stors cealalta jumatate de portocala, am stropit tot cu ulei, am presarat patrunjel proaspat rupt mare, am stropit tot cu ulei si am dat la cuptor vreo 2 ore, la foc mic mic.

se face putin sos de la carnita si de la fructele puse, iar prunele si ceapa care au fiert in el i-au dat un gust excelent.
as fi vrut sa pun si mar, dar nu am avut in casa

o minunatie de culori si de arome!!!!
pofta buna!


Slabuta 12 oct 2010 16:53:52

Re: Pui la tava cu prune uscate si portocale
 
Floricica nu ai o pozisoara?, mi se pare ca arata foarte frumos aceasta combinatie exotica. :D

VAmedeea 18 oct 2010 11:18:48

Re: Pui la tava cu prune uscate si portocale
 
Am facut si eu reteta, am pus si mere. Extraordinar a iesit! Insa data viitoare vreau sa pun mai multa lamaie sa iasa mai acru. Mie imi place mult gustul acrisor.:x

ali_lumi 18 oct 2010 11:29:47

Re: Pui la tava cu prune uscate si portocale
 
Mi-a lasat apa in gura !!!!!!!!!

floricica0vesela 19 oct 2010 09:32:22

Re: Pui la tava cu prune uscate si portocale
 
ame, arata minunat, si stiu ca in realitate a aratat si mai bine, ca sunt mai vii culorile:)

la gust pun pariu ca a fost extraordinar.

am mai facut ceva asemanator, cu prune, portocala, ardei, rosie, ceapa si gutui, si a iesit excelent si asa, gutuia ii da o aroma super.
noi il tinem mai mult la cuptor, pana se usuca carnita si este usor crocanta.

tu l-ai facut pe hartie de copt? asa il faci mereu?

VAmedeea 21 oct 2010 09:37:34

Re: Pui la tava cu prune uscate si portocale
 
Da, eu asa il fac mereu. Si cam tot ce gatesc fac cu hartie de copt.:-*


Ora este GMT +2. Ora este acum 23:37:58.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO