Ciulama de ciuperci cu spanac si sos de usturoi - raw - hrana vie
2 ataşament(e)
Ciulama de ciuperci cu spanac si sos de usturoi - raw - hrana vie
Ingrediente: - 8 - 9 ciuperci champignon (sau mai multe in functie de cati musteri aveti in jur :) ) - 1 + 1/2 ulei presat la rece sau f.s. - 1 Lg sos de soia - 1/2 lg sare - 1/2 cana caju hidratat minim 3 ore - pt maximizarea proprietatilor sale - 1/4 cana sem. f.s. hidratate sau nu(preferabil hidratate) - 4 - 5 catei de usturoi(in functie de gust) - suc de la 1/2 lamaie - apa - o mana de spanac crud Preparare: Ciupercile se curata si se taie mai mari sau mai mici, dupa preferinta, se amesteca cu uleiul, sosul de soia si sarea si se lasa la marinat pana pregatim sosul de usturoi, sau mai mult, intre 30 de min si 8 ore(asta in frigider), eu n-am avut stare si le-am lasat putin :) Sosul de usturoi: Sem de f.s. si cajuul se pune in blender le daruim usturoiul sa le tina companie, le scaldam cu apa cat sa niveleze nucile, adaugam lamaia, si le zumzuim pana obtinem o crema fina, gata :) Rupem spanacul bucatele sau il punem in robotul cu lama S si il zapacim un pic. Asamblare: Peste ciuperci punem spanacul, le ametim impreuna si apoi le imbaiem cu sos de usturoi cat vrem de mult :) Gata. Se poate face si fara spanac, tot demential e gustul :) Pofta mare sa aveti !!! >:D< PS Marturisesc cu mana pe inima ca nu am mancat ceva mai bun in viata mea:) chiar daca ma uitam ciudat la ciuperci inainte sa le gust :P Nu am putut sa pap decat juma de portie, sunt tare satioase si bbuuuunnnneeee;;) |
Re: Ciulama de ciuperci cu spanac si sos de usturoi - raw - hrana vie
Eu vin sa intaresc ca ciupercile marinate ca in reteta ta sunt cele mai bestiale chestii pe care eu le-am mancat din bucataria raw.Sunt extrem de gustoase, eu am facut mujdei de usturoi si mamaliga. Deci a fost doar vegana mancarica mea , nu si raw.
Pasy, super retetele tale, mereu imi pun in gand sa mai incerc ceva nou cand le citesc >:D< |
Re: Ciulama de ciuperci cu spanac si sos de usturoi - raw - hrana vie
Buna.
Am citit reţetele tale şi sincer, deşi am lecturat ceva site-uri de reţete, nu am vazut ceva mai inventiv. Dar, deşi s-ar putea să ţi se pară cam ... banală întrebarea mea, nu am de ales decat să o pun, pentru că vreau neapărat să încerc reţeta asta azi. Sosul de soia, cum îl fac? sau il cumpăr? sau ....? Mulţumesc anticipat. |
Re: Ciulama de ciuperci cu spanac si sos de usturoi - raw - hrana vie
Citat:
Pasy, eu nu am caju, sper sa nu ii stric prea mult gustul. :D Daca nu ar fi asa scump... |
Re: Ciulama de ciuperci cu spanac si sos de usturoi - raw - hrana vie
Citat:
Multumesc. Deci, se cumpara. Maine fac si eu. Am curatat seminte de floarea soarelui si le las pana maine la hidratat. Vreau sa fac si pateul raw de seminte al lui Pasy. Am ametit cu atatea denumiri de cand sunt pe aici. Caju, wasa ... Tot felul de chestii pe care nu le stiam si mi-a fost jena sa intreb. Totusi, oare are ceva daca pun nuci obisnuite? Am de la tara culese o gramada ... |
Re: Ciulama de ciuperci cu spanac si sos de usturoi - raw - hrana vie
Citat:
Eu am folosit doar semintele de floarea soarelui, care le-am facut ca si pateul de seminte raw. :) A fost foarte satioasa mancarea. |
Re: Ciulama de ciuperci cu spanac si sos de usturoi - raw - hrana vie
Ciao fetelor >:D<
Scuze, zilele astea n-am avut net, dar vad ca v-ati descurcat cumva:) Caju il puteti innlocui cu nuci romanesti sau migdale, insa v-as recomanda sa le dezpielitati:) nu am gasit alt termen:) daca sunt bine hidratate pielita lor vine usor jos. Sos de soia eu cumpar, recomandate sunt Sos Soia Tamari sau Sos Soia Shoyu, sunt putin mai scumpe e drept, dar merita pe deplin, oricum nu folositi mult si va tine o sticla, gasiti mai sigur in magazinele bio sau plafar. Sa fiti iubite>:D< |
Ora este GMT +2. Ora este acum 04:21:11. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.