forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/index.php)
-   Retete Montignac Faza I - Mancaruri cu peste, Moluste si Crustacee (http://forum.slabute.ro/forumdisplay.php?f=275)
-   -   Spuma de somon (http://forum.slabute.ro/showthread.php?t=5919)

TinAlexa 08 aug 2010 17:21:17

Spuma de somon
 
Michel Montignac - Recettes et menus Montignac ou la gastronomie nutritionnelle

Spumã de somon
Pentru 8-10 persoane Ingrediente:

Pregãtire: 30 min. Coacere: 1,30 h

l kg fileuri de somon proaspãt
l kg fileuri de merlan
4 albusuri de ou
100 g smântânã degresatã
200 g maionezã
l pumn de mãcris
sare, piper

Curãtati fileurile de merlan, amestecati-le cu mixerul, sãrati si piperati. Adãugati smântânã.
Bateti albusurile spumã tare si încorporati-le în amestecul de mai sus.
Tapetati o formã de chec cu folie de aluminiu si puneti un strat din compozitie, apoi somonul tãiat fileuri si repetati operatia pânã când se umple forma. Coaceti la cuptor, la foc moderai (T.4-5), la 150° C, în bain-marie, timp de o orã.
Faceti o maionezã clasicã, cu ulei de floarea soarelui, adãugând l lingurã de ulei de mãsline, si încorporati în ea mãcrisul tocat fin.
Scoateti preparatul din terinã si serviti-1 rece, cu maionezã.


Ora este GMT +2. Ora este acum 20:36:38.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO