forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/index.php)
-   Retete Montignac Faza I - Supe, Ciorbe si Borsuri (http://forum.slabute.ro/forumdisplay.php?f=272)
-   -   Ciorba de pui a-la-grec (http://forum.slabute.ro/showthread.php?t=3558)

medeeams 21 apr 2010 08:52:50

Ciorba de pui a-la-grec
 
http://1.bp.blogspot.com/_jUTi5teIeS...0/P1160753.JPG

INGREDIENTE; piept de pui(2 la nr.),ceapa uscata si praz de la congelator,ardei gras rosu si galben,dovlecei,marar,plante aromatice,sare,piper,galbenusuri de oua,smantana 20 %MG.

Metoda de preparare; Pieptul de pui intreg,dezosat si spalat se opareste in apa sarata cu capac ,pentru 10 minute.Apoi, se pune intreg la fiert. Dupa ce a dat in cateva clocote, se adauga legumele curatate,si tocate. Pieptul dupa ce s-a fiert,se trage din oala pentru a-l taia cubulete. Se arunca din nou in zeama si se continua fierberea la foc mic. Intre timp ,pregatim sosul pentru dressing ,facut din galbenusuri de ou, frecat cu smantana cu 205MG.(smantana sa nu fie mai jos de procentul asta ,fiindca e posibil sa se branzeasca) Dam oala cu ciorbita la o parte de pe aragaz si luam cu polonicul din zeama pe care o punem usor si putin cate putin peste sos,pentru a nu se taia si in felul acesta o aducem aproape de temperatura celei de pe foc.Se amesteca compozitia usor cu telul si se adauga in vasul cu ciorbaContinuam fierberea inca 5 minute .Se potriveste de sare si piper si stoarcem zeama de la 2-3 lamai,depinde cat dorim sa o acrim. La final presaram verdeata tocata marunt;marar si plante aromatice. Pofta buna!
http://4.bp.blogspot.com/_jUTi5teIeS...0/P1160798.JPG


sursa: jenyk-meniurimontignace-jenyk.blogspot.com

Carmenutza 04 iul 2010 10:13:52

Re: Ciorba de pui a-la-grec
 
Hello!
Am preparat astazi ciorbita de pui a-la-grec dupa reteta ta. Mi-a iesit extraordinar de buna.
Am facut un calcul pentru a le fi de folos celor care doresc sa prepare aceasta ciorbita, iar o portie contine urmatoarele:

228 Calorii
10 Lipide (Grasimi)
3,2 Glucide (Carbohidrati)
28,74 Proteine.

Multumesc pentru reteta.:)

Slabuta 04 iul 2010 13:46:32

Re: Ciorba de pui a-la-grec
 
Citat:

Anterior postat de Carmenutza (Post 240123)
Hello!
Am preparat astazi ciorbita de pui a-la-grec dupa reteta ta. Mi-a iesit extraordinar de buna.
Am facut un calcul pentru a le fi de folos celor care doresc sa prepare aceasta ciorbita, iar o portie contine urmatoarele:

228 Calorii
10 Lipide (Grasimi)
3,2 Glucide (Carbohidrati)
28,74 Proteine.

Multumesc pentru reteta.:)

Buna Carmen :)
Cate grame are o portie? :)

Carmenutza 05 iul 2010 09:20:54

Re: Ciorba de pui a-la-grec
 
O portie are 250-300ml.:)

rodica2010 15 iul 2010 19:15:48

Re: Ciorba de pui a-la-grec
 
Citat:

Anterior postat de Carmenutza (Post 240123)
Hello!
Am preparat astazi ciorbita de pui a-la-grec dupa reteta ta. Mi-a iesit extraordinar de buna.
Am facut un calcul pentru a le fi de folos celor care doresc sa prepare aceasta ciorbita, iar o portie contine urmatoarele:

228 Calorii
10 Lipide (Grasimi)
3,2 Glucide (Carbohidrati)
28,74 Proteine.

Multumesc pentru reteta.:)

Cate oua si cata smantana ai pus?

medeeams 11 aug 2010 01:44:10

Re: Ciorba de pui a-la-grec
 
Buna,ma bucurca ti-a placut.
3galbenusuri lao oala de5kg sivreo 250g smantana,sa nu fie prea multa.Seamana putin cu radauteana.pup si spor!

SilenZa 29 sep 2010 15:27:09

Re: Ciorba de pui a-la-grec
 
Citat:

Anterior postat de medeeams (Post 159144)
http://1.bp.blogspot.com/_jUTi5teIeS...0/P1160753.JPG

INGREDIENTE; piept de pui(2 la nr.),ceapa uscata si praz de la congelator,ardei gras rosu si galben,dovlecei,marar,plante aromatice,sare,piper,galbenusuri de oua,smantana 20 %MG.

Metoda de preparare; Pieptul de pui intreg,dezosat si spalat se opareste in apa sarata cu capac ,pentru 10 minute.Apoi, se pune intreg la fiert. Dupa ce a dat in cateva clocote, se adauga legumele curatate,si tocate. Pieptul dupa ce s-a fiert,se trage din oala pentru a-l taia cubulete. Se arunca din nou in zeama si se continua fierberea la foc mic. Intre timp ,pregatim sosul pentru dressing ,facut din galbenusuri de ou, frecat cu smantana cu 205MG.(smantana sa nu fie mai jos de procentul asta ,fiindca e posibil sa se branzeasca) Dam oala cu ciorbita la o parte de pe aragaz si luam cu polonicul din zeama pe care o punem usor si putin cate putin peste sos,pentru a nu se taia si in felul acesta o aducem aproape de temperatura celei de pe foc.Se amesteca compozitia usor cu telul si se adauga in vasul cu ciorbaContinuam fierberea inca 5 minute .Se potriveste de sare si piper si stoarcem zeama de la 2-3 lamai,depinde cat dorim sa o acrim. La final presaram verdeata tocata marunt;marar si plante aromatice. Pofta buna!
http://4.bp.blogspot.com/_jUTi5teIeS...0/P1160798.JPG


sursa: jenyk-meniurimontignace-jenyk.blogspot.com


Buna,

Ce inseamna Smantana 20% MG? Adica, 20% grasime, dar exista speciala, Montignac, sau cum? Eu intelesesem ca lactatele tb sa fie in faza I cu 0% grasime :">

Multumesc!

Slabuta 29 sep 2010 15:30:35

Re: Ciorba de pui a-la-grec
 
Citat:

Anterior postat de SilenZa (Post 347008)
Buna,

Ce inseamna Smantana 20% MG? Adica, 20% grasime, dar exista speciala, Montignac, sau cum? Eu intelesesem ca lactatele tb sa fie in faza I cu 0% grasime :">

Multumesc!

Adica smantana 20% grasime. :)
Smantana obisnuita

Sabine_28 29 sep 2010 15:33:55

Re: Ciorba de pui a-la-grec
 
Citat:

Anterior postat de SilenZa (Post 347008)
Buna,

Ce inseamna Smantana 20% MG? Adica, 20% grasime, dar exista speciala, Montignac, sau cum? Eu intelesesem ca lactatele tb sa fie in faza I cu 0% grasime :">

Multumesc!

Buna ,
Lactatele trebuie sa fie cu 0% grasime doar la o masa glucidica, pt o masa PL nu trebuie sa fie fara grasime.

joanna18 29 sep 2010 15:35:18

Re: Ciorba de pui a-la-grec
 
Am făcut şi eu astăzi ciorba şi a ieşit super-super-bună :D
Mulţumim!:-*


Ora este GMT +2. Ora este acum 06:43:38.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO