View Single Post
  #1015 (permalink)  
Vechi 19 aug 2013, 21:50:57
quarc's Avatar
quarc quarc este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Re: Sa vorbim despre alimentatia sanatoasa

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul
6:30 4 oua + 10g unt+ niste telemea+ 1-2 rosii
10:00 cateva mere
13:00 1kg ardei capia+350g telemea+200ml smantana grasa
18:00 intervale d=10km Vmedie=5:40min/km
20:00 3-4 rosii+ 1/3 pachet telemea + ulei de masline
Citat:
Anterior postat de anqutz Vezi mesajul

Pot sa iti zic eu? Prea multa branza. Pare un meniu ketogenic, dar cam pe langa. Probabil nu ai vrut sa mananci atat de multe mere daca tii o dieta ketogenica, judecand ca un mar normal are peste 20 de gr de carbo (=14 gr de carbo/100gr). Cele cateva mere ar putea sa depaseasca cele 50 de gr de carbo permise in keto. Dar poate doar eu presupun ca tii o dieta ketogenica. Apoi, indiferent daca tii sau nu o dieta ketogenica, trebuie sa ai si grasimi nesaturate in alimentatie. E un lucru de bun simt pe care orice slabuta il cunoaste, ca tot ne critici tu la capitolul nutritie. Iti cresti numarul de grasimi cu seminte, oleaginoase, avocado. Nu numai cu smantana, unt si branza. Legumele nu sunt deloc variate, dar poate vitaminele or fi otravitoare, tot le-au catalogat asa si ne vara Codex alimentarius pe gat.
Sunt perfect de acord ca in ziua repectiva m-am cam axat doar pe ardei.
Totusi untul, smantana si branza cam 30% grasime monosaturata.

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul
400-500 g de branza sunt prea mult? Acum ca ma uit retrospectiv consum in medie cam un pachet de 350 la doua zile; 3-4 pe saptamana.
Cu analizele stau impecabil, cat de seminte, cumpar cam un kg pe luna - alune diverse, nuci si migdale.

Nu pot sa spun ca mi-am propus o dita ketogenica, doar ca a trebuit sa mananc si nu m-a incantat ideea sa bag 12-14portii de carbo si m-am inteles de minune cu a adauga ulei mult la salata. Asta ca nu cad din picioare. Cand trec de 20k pe saptamana trebuie sa am grija sa nu slabesc.
Citat:
Anterior postat de anqutz Vezi mesajul

Te feresti de carbohidrati, dar tot ai nevoie de vitamine si de fibre. Si eu nu judec meniu tau dupa piramida alimentara clasica, ci dupa cea care are la baza legumele si fructele, neincluzandule pe cele bogate in carbohidrati (cartofi, banane). E vara si ai atatea optiuni.

Am vazut prelegerea pusa de tine si am idee incotro bate meniul tau. Dar trebuie sa te hotarasti. Daca mananci high fat, nu prea au ce cauta merele in dieta ta. Poate maxim unul pe zi. Nu mai zic ca trebuie sa fi atent sa nu treci de limita de 1,5 gr/kg corp. Hai poate 2, doar faci sport.

Cateva mici sugestii, ca sa iti imbunatatesti meniul: variaza legumele, mai ales acum cat e vara si ai o groaza de unde alege: rosii, castraveti, ardei, dovlecei, vinete, ciuperci etc. Vorba aia, sa ai o farfurie cat mai colorata. Consuma si legume verzi, nu iti fac teoria beneficiilor lor. Mananca peste gras daca tot te axezi pe o dieta bogata in grasimi, mananca alimente care sa aiba grasimi nesaturate, ca sa iti cresti colesterolul bun. Si eu am analizele perfecte si nu as manca niciodaa atata branza, desi o ador si cumpar cel putin 4-5 tipuri diferite odata.

E cam tarziu pt mine, sper ca m-am exprimat romaneste.
Care este piramida ta alternativa?
Care este, dupa tine, procentual, componenta unei diete sanatoase grasime,carbo,proteina.

Ce ghid ai cand determini cantitatea maxima de carbo cand vrei sa obtii o diete ketogenica?
Eu doar am ales sa bag mai putina paine, paste si cartofi. Mananc e rup, habar nu am daca sunt in cetoza. Cred totusi ca dupa o ora sau doua de alergat s-au cam dus carbohidratii. Estenintresant ca eu alerg si nu imi este foame. Am prieteni crebisi calculeaza ritmul de luat geluri de carbohidrati, isi numara tot ce baga in gura si le sticlescmochiinde foame dupa un semimaraton de 2h. Eu unul ju vreau decat apa si mi s-a intamplat sa mananc si dupa trei ore de la finish. Ai ide de ce?

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul
Salata cu kilu'... cred ca sunt in siguranta cu vitaminele
Citat:
Anterior postat de anqutz Vezi mesajul

Perfect, mi-am racit gura degeaba.
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat