View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 30 oct 2009, 14:44:49
Marlin's Avatar
Marlin Marlin este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 17 oct 2009
Locaţie: la poalele muntilor, Italia
Vârsta: 45
Dieta: low-carb
Date: 160cm, 50.8kg
Mesaje: 78
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 7 ori in 4 mesaje
Implicit Re: Sa vorbim despre dieta ketogenica

Exista mai multi factori care influenteaza mixtul de energie pe care corpul il foloseste la un moment dat.
Primul factor ar fi cantitatea din fiecare nutrient ingerata.
Un consum mare de carbohidrati va conduce la o scadere a capacitatii corpului de a folosi grasimea ca si sursa de energie (astfel, ea va fi depozitata pentru necesitatile viitoare) si invers. Consumul de alcool va bloca de asemenea utilizarea grasimilor ca sursa de energie.

Un al doilea factor ar fi nivelul hormonilor din sange in deosebi insulina si glucagonul., nivel care este direct proportionat cu tipul de hrana consumata.
Pe scurt, insulina este un hormon eliberat de pancreas ca raspuns la cresterea cantitatii de glucoza in sange.(creste cantitatea de glucoza, creste si cantitatea de insulina eliberata de pancreas).Principalul efect al insulinei este de a determina stocarea glucosei sub forma de glicogen in ficat si muschi.Cand glucoza este in exces insulina poate conduce la stocarea excesului de glucoza sub forma de grasime. Aminoacizii sunt utilizati pentru a forma proteine in celulele musculare De asemenea , acizii grasi sunt utilizati pentru sinteza grasimilor urmand a fi stocate in celulele grase. Eliberarea acizilor grasi din celulele grase este inhibata de prezenta insulinei ( chiar si cand aceasta este prezenta intr-o cantitate mica in sange). Cand cantitatea de glucoza (din sange) scade, scade si cantitatea de insulina fenomen ce duce la cresterea cantitatii unui alt hormon si anume glucagonul. In prezenta glucagonului , rezervele de grasime din organism (din celulele grase de depozitare) vor fi extrase, descompuse in acizi grasi liberi si utilizate ca sursa de energie.
Alfel spus, insulina si glucagonul au efecte antagoniste, cand una creste, cealalta scade.
Mai sunt si alti facori care intervin dar ar insemna sa intram in prea multe detalii .

Concluzie:Exista patru categorii de substante pe care coprul nostru le poate folosi ca sursa de energie. Ca regula generala, presupunand ca energia ingerata ramane constanta, o creste a utilizarii glucozei ca sursa de energie va conduce automat la o scadere a utilizarii acizilor grasi si viceversa.
Exista mai multi factori care regleaza utilizarea surselor de energie in corp , dar depind toti de cantitatea de carbohidrati ingerata.Cand cantitatea de carbohidrati ingerata este mare, atunci ei vor constitui sursa principala de energie folosita de organism (deci grasimea se va depozita sub forma de rezerva) . In mod asemanator, cand cantitatea de grasimi ingerate este mare, ea va deveni principala sursa de energie utilizata.
Premisa care sta la baza dietei ketogenice este ca putem forta corpul sa utilizeze o cantitate mai mare de grasime depizitata scazand cantitatea de carbohisrati ingerati
Marlin, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1844 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1327 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Acest membru apreciaza mesajul lui Marlin:
elena57 (15 sep 2014)