View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 30 oct 2009, 14:45:49
Marlin's Avatar
Marlin Marlin este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 17 oct 2009
Locaţie: la poalele muntilor, Italia
Vârsta: 45
Dieta: low-carb
Date: 160cm, 50.8kg
Mesaje: 78
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 7 ori in 4 mesaje
Implicit Re: Sa vorbim despre dieta ketogenica

Inainte de a discuta despre dieta ketogenica trebuie sa atrag atentia asupra unor aspecte. Majoritatea persoanelor care vor sa slabeasca isi iau drept masura a eficientei unei diete scaderea greutatii corporale. Este incorect si poate din acest motiv multi sunt dezamagiti de rezultatele unei anumite diete. Corect este sa privim ca efect final a unei diete modificarea raportului intre cantitatea de grasime din corp raportat la greutatea corporala totala (altfel spus sa ne dorim sa scadem doar stratul de grasime ).


Astfel, sa slabim grasime este un mod mai specific de a ne gandi ca rezultat al unei diete. Nestiind de unde provine pierderea in greutate (apa, proteina sau apa) , o persoana nu are de unda sa stie daca dieta aleasa functioneaza cu adevarat. Ideal ar fi ca pe parcursul unei diete masa musculara sa se conserve sau chiar sa creasca. In realitate asta se intampla foarte rar.Orice restrictie calorica va conduce la pierderi musculare mai ales daca dieta nu este insotita de exercitii fizice. Fapt dovedit , daca o persoana va tine o dieta pentru a slabi, jumatate din cantitatea pierduta este muschi si apa, nicidecum grasime.

Dieta ketogenica isi propune ca si rezultat final pierdere de grasime corporala de depozit , cu pierderi minime musculare.

Pentru inceput ne vom orienta atentia asupra unor calcule matematice a nivelului caloric de mentinere, a cantitatii maxime de kcal ce trebuie scazut , a calculului cantitatilor de proteina, grasime si carbohidrati ce trebuiesc ingerati intr-o zi.

Pentru a calcula nivelul caloric de mentinere exista mai multe metode .Cea mai simpla este de a inmulti greutatea corporala in kg cu 33 de kcal/ kg.

Balanta energetica= calorii ingerate- calorii consumate

Cand balanta energetica este pozitiva (adica numarul de calorii este mai mare decat numarul de calorii consumate) energia este depozitata in corp sub diverse forme (glicogen , proteine, grasime). Cand balanta energetica este negativa (caloriile consumate le depasesc pe cele ingerate) , corpul apeleaza la rezervele de energie. In cazul pierderilor de grasime, energia stocata in tesutul adipos este extrasa si utilizata ca sursa de energie.

Vorbind in mod general, cele mai multe persoane care vor sa slabeasca isi reduc prea mult numarul de calorii ingerate ( considerand ca, cu cat deficitul caloric este mai mare cu atat cantitatea de grasime pierduta va fi mai mare) In realitate, reducerea excesiva a numarului de caorii ingerate va conduce la o scadere a ratei metabolice deci implicit a cantitatii de grasime pierduta. Aceleasi efecte se produc si atunci cand ne supraantrenam ( exces de exercitii fizice). Astfel pentru a pierde grasime deficitul caloric nu trebuie sa depaseasca 20% din totalul caloric de mentinere ).
Acest deficit poate fi calculat matematic inmultind numarul de calorii de mentinere cu 0.20. Prin diferenta intre caloriile de mentinere si deficitul caloric obtinut rezulta numarul de calorii pe care trebuie sa le mancam zilnic pentru a slabi.
O slabire de 0,5 kg pe saptamana este considerata normala (cu pierderi minime de masa musculara). Pierderi mai mari de 1 kg pe saptamana (fara a lua in consideratie si pierderile de apa) indica ca au loc si pierderi musculare si atunci numarul de calorii ingerate trebuie crescut.
Marlin, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1844 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1327 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat