forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/index.php)
-   Sport (http://forum.slabute.ro/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Cand se face sport? (http://forum.slabute.ro/showthread.php?t=5720)

OitaVesela 17 mar 2010 16:05:40

Cand se face sport?
 
Mi-a trimis al meu o lucrare de a lui despre antrenamentul sportiv ca e pe domeniu. Ia uitati:

·. Încălzirea nu cuprinde numai exerciţiile fizice ci şi masajul, antrenamentul mental, autosugestia, etc.


Nivelul functiilor motrice este crescut în mijlocul zilei, mai scăzut dimineaţa şi seara şi cel mai scăzut noaptea. În aceste condiţii este raţional pentru ritmul de două lecţii pe zi, acestea să fie plasate între orele 10 – 12 şi 16 – 18. Însă acest program este uneori incompatibil cu activitatea profesională şi de aceea antrenamentele sunt programate între orele 7 – 10 şi 16 - 20 de către cei în cauză.
În general capacitatea optimă de efort este foarte mult influenţată de orarul de antrenament, totdeauna rămâne însă optimă perioada din mijlocul zilei. Sportivii ating însă un nivel ridicat al capacităţii de efort în momentul zilei în care ei s-au obişnuit ( adaptat ) să se antreneze de obicei. Acest nivel ar deveni maxim dacă orarul de antrenament ar corespunde cu nivelul cel mai înalt al activităţii fiziologice.

anqutz 04 sep 2010 19:58:46

Re: Cand se face sport?
 
De acord, cel putin in cazul meu. Cel mai bine ma descurc la antrenamentele facute intre 11 si 13. M-am si obisnuit cu ora aceea, e dupa micul dejun si inainte de pranz. Daca ma pui insa sa ma antrenez dupa ora 4 dorm in front.


Ora este GMT +2. Ora este acum 13:10:10.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO