forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Alimentatia (http://forum.slabute.ro/alimentatia/)
-   -   Eu vreau sa slabesc sanatos (http://forum.slabute.ro/alimentatia/eu-vreau-slabesc-sanatos-867.html)

Slabuta 12 aug 2009 17:57:40

Re: Eu vreau sa slabesc sanatos
 
Citat:

Anterior postat de BOGDAN (Post 18606)
Bine v-am gasit! Am citit foarte multe discutii de pe acest forum pe care am intrat din intamplare cautand ceva si m-a atras f. mult. Sunt multe, multe discutii referitoare atat la slabire cat si la modul sanatos de a o face.
Este un site foarte complex si le multumesc celor ce s-au ocupat de asa ceva. Putem invata o gramada de lucruri unii de la altii


Multumim pentru apreciere, toate membrele/toti membrii de aici contribuie ca acest forum sa se dezvolte si sa promoveze in primul rand sanatatea si, ca o consecinta, slabitul. :)

Intr-adevar, avem ce invata unii de la ceilalti :)

mishutza 12 aug 2009 19:46:10

Re: Eu vreau sa slabesc sanatos
 
Bogdan,in sfarsit inca cineva,pe langa Mada care se arata interesant de subiect.Si pare ca si stie ce vorbeste.
Stii,chestia de ai subliniat-o tu ar trebui scrisa pe toate gardurile,ca daca ar intelege-o lumea,ar disparea minunile de diete.Dar mirajul pormisiunilor de 23 de kg in 3 luni e prea mare,nu?
Ma gandesc de multe ori la fetele ce au cate 4 kg in plus,se infometeaza,slabesc.Cu siguranta ele vor fi obezele de maine,asa cum eu si altele am fost odata in locul lor.fost odata .
Datorita rezervelor de glicogen din ficat e si recomandat sportul dimineata,ca atunci nu prea are nimic,si trece direct la ars.Dar atunci apare problema micului dejun,pt ca ma indoiesc ca multi pot face cardio cu burta plina,si sa intarzii micul dejun cu 2-3 ore iar nu e indicat.
Tu vrei sa slabesti sau sa te faci musculos?:D

BOGDAN 12 aug 2009 21:05:40

Re: Eu vreau sa slabesc sanatos
 
Un pic de tesut muscular definit cum ii sta omului bine, nu vreau prea mult ca devii inestetic daca te faci malac si sa slabesc in acelasi timp.
Si daca tot suntem la capitolul "eu vreau sa slabesc sanatos" o sa vin cu cateva propuneri zic eu extraordinare care nu trebuie sa lipseasca din viata nimanui si pot fi introduse in orice dieta atata timp cat nu esti bolnav sau alergic.

mishutza 12 aug 2009 21:12:45

Re: Eu vreau sa slabesc sanatos
 
Bogdan,grea munca,ti-ai ales ,sa slabesti si sa pui ceva muschi in acelasi timp,stii nu?Sau s-ar putea sa ai dreptate,depinde cati muschi vrei sa pui.

BOGDAN 12 aug 2009 21:17:59

Re: Eu vreau sa slabesc sanatos
 
1. Cura cu grau incoltit
Articol scris de Prof. Univ. Angela Elena Beju

Graul incoltit reprezinta un stimulator al activitatii vitale a organismului in special datorita continutului bogat in complexul vitaminic B.

Se spune ca bobul de grau este un adavarat “ou” vegetal. El contine toate elementele necesare unei bune functionari a organismului. In urma procesului de incoltire se remarca o crestere masiva a anumitor substante din structura boabelor de grau.

Bobul de grau mai contine si alte minerale - sodiu, potasiu, sulf, siliciu, zinc, mangan - , complexul vitaminic B, vitamina A, vitamina E, vitamina K, vitamina D, vitamina PP, aminoacizi si alti fermenti.

Atentie!

Graul incoltit nu se pastreaza, el trebuie preparat in fiecare zi.

Cura dureaza trei saptamani si se poate repeta la doua trei luni.

Cura de grau incoltit este recomandata in toate starile de demineralizare, imbatranire prematura, astenie fizica si intelectuala, epuizare, oboseala, probleme de crestere, rahitism, tuberculoza, tulburari de menopauza, sarcina, alaptare.

Ajuta la incetarea caderii parului de pe cap, reface vederea, intareste dintii, contribuie la coordonarea miscarilor, intareste memoria.

Mai poate fi folosita la dureri de cap, dureri de dinti, bronsite, tromboflebite, eczeme, boli de ochi, boli ginecologice, boli de rinichi, arterite, boli intestinle si unele tumori.

Atentie!

Cura este contraindicata celor cu hipertensiune arteriala marcata - graul incoltit este vasoconstrictor - si celor cu exces de hormoni estrogeni in organism - doamnelor cu ciclu menstrual dureros si abundent sau barbatilor cu tendinta de feminizare.

2. PROPOLISUL
Alaturi de miere, propolisul este un produs al albinelor cu proprietati vindecatoare deosebite, folosit ca mijloc de aparare impotriva microbilor si mucegaiurilor datorita actiunii sale bactericide, bacteriostatice, antifungice, fapt ce previne imbolnavirea albinelor.
In decursul timpului oamenii au sesizat efectele benefice ale propolisului, iar daca la inceput s-au bazat pe intuitie, observatia efectelor sale benefice si utilizarea empirica a calitatilor sale, in ultima vreme oamenii de stiinta au cercetat compozitia biochimica a propolisului si l-au supus la numeroase studii desfasurate in laboratoare medicale si spitale.
Compozitia chimica reprezinta un cocktail de substante cu efecte terapeutice deosebite, cum sunt: derivatii flavonici, acid ferulic (activ contra germenilor Gram pozitiv si Gram negativ), ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenti, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, strontiu), substante antibiotice, rasini, acizi aromatici, acizi, in functie de compozitia si specia vegetala de pe care s-a cules propolisul. El contine in medie 55% rasini si balsamuri, 30% ceruri si 10% uleuri eterice, proportii care sunt asemanatoare pentru orice fel de propolis.
Derivatii flavonici (flavonoidele), foarte raspanditi in mediul vegetal, au foarte multe calitati terapeutice, cele mai importante fiind actiunea asupra capilarelor, asupra permeabilitatii si fragilitatii vaselor de sange (le conserva integritatea), efectul vasodilatator si hipotensiv. De asemenea, flavonoidele au actiune benefica asupra aparatului digestiv (fluidifica bila, antimicrobian digestiv in enterite si colite), asupra sistemului endocrin (tiroida, pancreas, suprarenale), au efect antimicrobian, antiparazitar si antivirotic; toate acestea sunt urmare a structurii lor sub forma unor molecule chimice complexe, care in organism se desfac in derivati activ terapeutic. In propolis se gaseste si acidul ferulic, cu actiune antibacteriana (bactericida si bacteriostatica) si aglutinanta (calitati utile in tratarea ranilor greu vindecabile).
http://img.healthy.ro/images/uploads/miere290.jpgUnde poate fi folosit propolisul ?
Efectele benefice ale propolisului se adreaseaza unei liste foarte lungi de afectiuni. Poate fi utilizat atat extern cat si intern, fiind conditionat sub numeroase forme ce permite cele doua feluri de administrare.
Intern, se foloseste sub forma de tinctura, miere propolizata, apa de propolis, sau tablete si se recomanda in urmatoarele afectiuni :
- candidoza orala care produce afte si stomatite - propolisul se aplica sub forma de solutie glicerinata in badijonari ;
- infectii gripale - are atat efect preventiv potentand sistemul imunitar cat si curativ datorita proprietatilor sale antibacteriene si antivirale ; se remarca prin proprietatea sa de a nu da fenomene rezistenta, crescand totodata sensibilitatea microbilor la medicamente ;boala canceroasa - numeroase studii, cu rezultate mai mult decat promitatoare, cu extracte de propolis, folosite atat intern cat si extern, s-au facut in diverse laboratoare de medicina experimentala si spitale din intreaga lume. Folosit intern, 30-50 de picaturi de tinctura administrate de 4 ori pe zi, propolisul impiedica dezvoltarea celulelor maligne, creste capacitatea sistemului imunitar de a fagocita celule canceroase, ajuta la restabilirea echilibrului organic al bolnavilor de cancer. Rezultate bune s-au obtinut cu tratamentul intern cu propolis in tratarea cancerului la san, a cancerului de colon si genital, a melanomului malign, a metastazelor pulmonare si hepatice
- prevenirea fenomenelor de ateroscleroza cerebrala precum si a accidentelor cerebrale,
- bronsita, bolile respiratorii cu secretii abundente - propolisul este un excelent antibiotic, care actioneaza progresiv inhiband dezvoltarea bacteriilor, refacand tesuturile lezate de catre acestea, favorizand eliminarea secretiilor in exces de pe caile respiratorii;
- boli digestive precum gastrita si ulcerul pot fi tratate cu success cu ajutorul curelor cu propolis;
- boli hepatice virale beneficiaza de pe urma tratamentului cu propolis; este important ca acesta sa fie poaspat pentru ca efectul antivirotic sa fi maximal;
- dibetul zaharat - tinctura de propolis poate avea efect in ambele tipuri de diabet (in cel insulino-dependent - de tip I - poate conduce la reducerea dozei de insulina, iar la diabetul de tip II poate produce o scadere a nivelului glicemiei)
In utilizare externa se pot folosi sprayuri, tinctura sau pulbere de propolis:
- arsurile - se aplica extern pe suprafata lezata, are efect regenerator, dezinfectant si anestezic; se aplica sub forma de spray si se obtine un strat potector la suprafata leziunii, arsurii sau escarei ;
- eczeme infectioase - se pun zilnic comprese cu tinctura de propolis care se tin vreme de o ora. In eczemele uscate se fac aplicatii cu unguent de propolis sau cu crema de galbenele si propolis (se gaseste in comert), de 2-3 ori pe zi;
- cosuri, acne, abcese;
- ulcer de piele, ulcer varicose
- escoriatii, julituri;
Alte afectiuni ce pot fi tratate cu propolis:
- efect benefic in varice, edeme, arsuri,
- fenomenele de tulburare ale circulatiei membrelor inferioare,
- scad tensiunea arteriala,
- sunt benefice in purpura, echimoze,
- contribuie la scaderea colesterolului.
Reactiile alergice la terapia cu propolis sunt destul de tare. Totusi ele exista si este bine sa aveti acest lucru in vedere la debutul unui tratament cu propolis. La anumite persoane propolisul poate da, administrat intern sau in contact cu pielea, reactii alergice. Din acest motiv, inainte de a incepe un tratament cu acest produs este necesar sa facem un test, administrand intern sau aplicand pe piele cateva picaturi de tinctura si vazand care este reactia. Daca apar senzatii neplacute de iritatie, inflamatie, daca se declanseaza catar respirator sau apare inrosirea pielii, nu se va face tratament cu propolis.

3. Cura cu polen
Articol scris de Prof. Univ Angela Elena Beju

Polenul este cules de albine, si adus in stupi, el reprezentand hrana de baza pentru cresterea puietului.

Polenul este cules apoi de catre apicultori si folosit pentru sanatate deoarece contine tot ce ii trebuie organismului pentru viata.

Pe langa vitaminele B1, B2, PP, C, acid pontotenc, acid folic, biotina, rutina, polenul contine intreaga gama de aminoacizi necesari vietii.

Proprietati:

-Este un stimulent general al organismului redand calmul si optimismul, inlaturand nervozitatea, iritabilitatea si slabiciunea fizica.
-Vitaminizant, tonic si energizant
-Are efecte benefice in surmenajul fizic si intelectual, depresii nervoase,
-Ajuta in tulburari circulatorii: flebite, varice, fragilitate a vaselor capilare, ateroscleroza
-Este un calmant de exceptie inlaturand insomniile.
-Inlatura starea de oboseala.
-Este antianemic, imbunatatind compozitia sangelui
-Combate anorexia marind pofta de mancare, regleaza functiile gastro-intestinale, vindeca constipatiile.
-Are efecte benefice in afectiuni ale ficatului si ale plamanilor
-Este un bun adjuvant in tratamentul enterocolitelor, infectiilor intestinale colibacilozelor, eliminand microbii, bacteriile si alti agenti patogeni.
-Este depurativ si diuretic
-Intareste contracttile inimii si regleaza ritmul cardiac.
-Inlatura palpitatiile si starile de ameteala.
-Combate afectiunile oculare
-Este vermifug, antiseptic
-Este antigutos si antireumatismal.
-Regleaza ciclul menstrual
-Inlatura sterilitatea

Cura cu polen este recomandata tuturor celor ce doresc sa-si mentina sanatatea fizica si psihica. Ea este benefica elevilor, studentilor, tuturor intelectualilor si chiar oamenilor de afaceri , inlaturand efectele surmenajului, inlaturand tensiunile si limpezind gandirea. Cura este recomandata copiilor bolnaviciosi, rahitici, intarziati mintal sau cu tulburari de crestere.

Ea este utila deasemeni femeilor gravide pentru sanatatea lor si a fatului. Fiind un tonic si un fortifiant ,polenul este un ajutor pretios pentru cei batrani, franand procesul de imbatranire

Cura cu polen dureaza minim doua saptamani in care se consuma 10-30g polen pe zi. El se ia pe stomacul gol, se mesteca bine pana devine o pasta, apoi se inghite. Pentru ateroscleroza, afectiuni cardiovasculare, hepatita epidemica sau cronica, enterocolita, colita de putrefactie, diaree, se iau 20 g polen pe zi, dimineata pe nemancate, timp de 30 de zile.

Se fac 3-4 cure pe an (cate o luna la inceput de trimestru). Pentru tratarea constipatiei, prostatitei si hipertrofiei de prostata se iau 20g ploen, zilnic. Cura dureaza 30 de zile. Se repeta dupa 2 luni. Se fac trei cure pe an.

Pentru nevroze se iau 10g polen, dimineata cu o jumatate de ora inainte de masa. Cura dureaza 30 de zile. Datorita vitaminelor si aminoacizilor pe care ii contine polenul este folosit cu succes in cosmetica., regenerand si intinerind pielea. El este incorporat in creme, masti cosmetice, diverse lotiuni sau produse capilare.

Polenul este contraindicat in unele afectiuni metabolice (obezitate, exces de colesterol si lipide in sange, diabet zaharat), in adenom de prostata, hiperfunctii hipofizare, hiperfunctii tiroidiene, suprarenale si testiculare, hiperexcitabilitate sexuala, ateroscleroza cerebrala avansata si manie.

Este deasemenea contraindicat persoanelor alergice la polen.

Atentie! Polenul umezit este toxic.

Cura cu miere, propolis si usturoi pentru revigorare si incetinirea procesului de imbatranire. Este un remediu care provine din vechea medicina chineza.

Ingrediente necesare:

1 Tinctura de usturoi

125 g bulbi de usturoi curatati si tocati se pun la macerat timp de 10-15 zile in 125 g alcool de 96 grade. Dupa presare si strecurare se obtin 175 g macerat de usturoi in alcool.

2 Extract moale de propolis. Se dizolva 43 g propolis brut in 57 g alcool de 96 grade. Se lasa sa se evapore alcoolul pana se obtine o pasta moale de aproximativ 50 g extract de propolis.

Picaturile se adminisreaza cu putina apa dimineata, la pranz si seara cu o jumatate de ora inainte de mese. Inainte de administrare se agita flaconul. Dupa 100 de zile de tratament se face o pauza de 60 de zile dupa care se continua tratamentul pana la terminarea preparatului.

Acest remediu intareste organismul si incetineste procesul de imbatranire. El mai este indicat in infectii virale, profilaxia gripei, ateroscleroza, arterita, tromboflebita, reumatism, astenie, debilitate, dezechilibre endocrine, hipertensiune, impotenta vasculara, cancer, imunitate scazuta, sensibilitate la frig.

Aceasta cura este contraindicata in hipotensiune arteriala.

BOGDAN 12 aug 2009 21:21:59

Re: Eu vreau sa slabesc sanatos
 
Nu stiu daca ai vazut ce zodie sunt :D

mishutza 12 aug 2009 21:24:52

Re: Eu vreau sa slabesc sanatos
 
Hahaha,as spune ca taur,dar nu am vazut

BOGDAN 13 aug 2009 09:33:17

Re: Eu vreau sa slabesc sanatos
 
Doar ce am citit dieta japoneza 3kg in 3 zile. Se pare ca multi nu au inteles nimic. Ei privesc dieta ca o metoda de slabire pe o perioada determinata si dupa ce si-au atins scopul risca sa asimileze din nou. Parere mea este ca trebuie sa ne schimbam modul de viata si sa mancam toata viata sanatos. Exlus mezelurile, toate panaramele de dulciuri si in general orice alt aliment cu grad ridicat de prelucrare.
Voi ce parere aveti? Vreti sa urmati doar o dieta sau sa va schimbati modul de viata?

Persoanele care spun ca se chinuie sa slabeasca, nu vor fi nicioadata slabe. Nu trebuie sa te chinui, trebuie sa slabesti din placere si sa te bucuri ca ai un mod de viata sanatos.

BOGDAN 13 aug 2009 09:42:41

Re: Eu vreau sa slabesc sanatos
 
Consider ca persoanele care tin diete nu sunt indeajuns de documentate incat sa-si faca propria dieta, plus ca fiecare om isi cunoaste propriul organism (ce ii prieste si ce nu). Preluand diete de pe internet riscam se ne imbolnavim deoarece se poate ca la unele alimente organismul nostru sa nu reactioneze tocmai bine si noi sa la consumam in continuare deoarece "asa prevede dieta"

Recomand multa, multa documentatie si receptivitate la semnele propriului corp

mishutza 13 aug 2009 09:49:14

Re: Eu vreau sa slabesc sanatos
 
Bogdan,si daca ar fi doar dieta japoneza.Nu mi se pare ca se duce lipsa de informatie,date corecte despre nutritie se gasesc oriunde.


Ora este GMT +2. Ora este acum 10:35:34.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO