Avocado
1 ataşament(e)
AVOCADO
Continut pentru cantitatea: 100 g Calorii 160 kcal Grasimi total 14.700 g
Continut in vitamine/100g:
|
Avocado - fruct
AVOCADO, fruct
Continut pentru cantitatea: 201 g (un fruct) Calorii 321.600 kcal Grasimi total 29.547 g
|
E foarte bun avocado, mie cel putin imi place foarte mult. e drept ca are multe calorii/suta de grame dar de multe ori renunt la altceva pentru 100g de fruct:D
|
Citat:
nu stiu, ori el nu e bun, ori eu nu stiu ce sa fac cu acest fruct. O singura data am cumparat un avocado si l-am mincat asa, mi s-a parut tare dezgustator. |
de obicei se vinde cand inca nu este copt, nici mie nu-mi place asa. cand e copt insa, fructul e moale, coaja verde se desprinde usor. eu cumpar si-l mai las cateva zile in bucatarie pana se coace bine. cand e bine copt se intinde pe paine ca si untul, sau il poti face pasta in blendar,mai pui si un catel de usturoi, cateva linguri de iaurt sau smantana si sare.
e tare bun.... |
sau tot asa, il poti taia bucatele mici si il poti pune in salata.
|
Citat:
|
cred ca mai fac o incercare, il cumpar si fac cum ai zis tu sa vad ce impresie imi va lasa a doua oara ;)
|
da e fruct, dar il prepari cum iti place. de fapt cred ca se foloseste mai mult in combinatii sarate decat in cele dulci
|
fructul trebuie sa il simti moale cand apesi pe el, si cand il tai, coaja se ia in fasii, foarte usor.
|
Citat:
|
si eu am mancat o singura data avocado si parca avea gust de telina(sper ca nu confund) si era asa uleios...dar am inteles ca este foarte sanatos
Multumim de sfaturi Cora - adevarul e ca nici eu nu stiam ca e mai moale cand e facut. |
SOS!!! :))
A nevoie de ajutor. Am curatat numai ce avocado si are un sambure inauntru, ce fac cu acest sambure??? Il arunc? |
Citat:
In primul rand, curata samburele de foita maronie care il inveleste. Pasul numarul doi este crestezi cu un cutit samburele, in partea mai groasa a acestuia, pe lungime. In acest fel radacinile vor creste mai usor. Pune samburele intr-un vas cu apa astfel incat numai partea cu crestatura facuta de tine sa fie in apa. In functie temperatura si lumina, samburele tau de avocado va face radacini peste cateva saptamani. Nu uita sa verifici cantitatea de apa din vasul in care l-ai pus. Cu timpul, apa se evapora si este posibil ca radacinile sa ramana deasupra apei, ceea ce duce la uscarea lor. Dupa ce radacinile au crescut suficient si in partea de sus a samburelui a aparut un mic lastar, il poti planta intr-un ghiveci. Acopera samburele cu pamant, lasand lastarul verde la suprafata. Din momentul plantarii, poti spune ca planta ta ornamentala avocado este "in afara oricarui pericol" si se poate dezvolta rapid, daca tii cont de cateva reguli de ingrijire. Una dintre regulile de baza este mentinerea unui nivel al temperaturii destul de ridicat. Fiind o planta tropicala, avocado are nevoie de multa caldura, dar si de multa lumina. Dupa o anumita perioada de timp, planta va creste destul de mult si va avea nevoie de un ghiveci mai mare. Inlocuieste-i ghiveciul si asigura-te ca noul vas este potrivit dimensiunilor plantei. Pentru ca mediul de dezvoltare cu siguranta nu ii va permite, avocado-ul tau nu va inflori si nici nu va face fructe, deci... sa nu ai asteptari prea mari de la el. |
Citat:
|
Re: Avocado
uof...la toti va iese :D..am avut si eu in sambure si am cautat pe net ce sa fac..in mare parte exact ce a zis si Doru..l-am curatat pus in pahar...cand mi s-a parut mie ca a iesit radacina l-am pus in pamant si a mucegait :D
ups |
Re: Avocado
Citat:
|
Re: Avocado
Citat:
- avocado se mananca foarte copt, cand e moale la apasare, fara sa fie flescait insa - coaja i se desface de obicei foarte usor, se taie in doua si se scoate samburele, care ca si coaja se arunca ( sau samburele se preface in planta exotica ;;) ) - pulpa moale se sfarama cu furculita sau in blender si se adauga lamaie din belsug, sare dupa gust, piper si ceapa si/sau usturoi. Optional se pot pune cubulete de rosii fara zeama pentru culoare si ulei de masline - de fapt reteta include si ulei dar eu nu am pus niciodata. Acest preparat se numeste guacamole si este un deliciu al bucatariei mexicane. - in salate de legume sau fructe se taie cubulete si se asezoneaza cu mult suc de lamaie. Potenteaza gustul tuturor ingredientelor dar singur nu e bun. - cosmetic este foarte bun pentru piele - de multe ori cand il curat ramane pe coaja niste pulpa pe care o intind pe maini ca pe o crema, catifeleaza pielea foarte frumos. Bineinteles, poti face si alte retete cosmetice daca ai timp. Avocado este de obicei verde, dar e si un sortiment cu coaja mov, foarte bun si cremos. Am citit in forum ca se poate prepara o ciocolata dietetica cu avocado, cacao si inca ceva, poate miere - cine are reteta? |
Re: Avocado
subscriu la ce a spus mihaela. eu îl mai combin într-o salată cu roşii şi usturoi, e demenţial! :)
sau cu multe salate verzi, pe post de elementul gras. |
Re: Avocado
Ador avocado. Nu m-am gandit sa-I folosesc samburele. Asa ca mi-ati dat o idee.
Eu pun cam jumatate la o salata de rosi sau pana si stil greceasca. Este satios si hranitor. Ce-ti face planta, slabuta? |
Re: Avocado
Si eu ador avocado. Mi-am obisnuit si copiii sa-l manance - fac un pateu cu ton in conserva in suc propiu, cu putina lamaie si piper.
Il folosesc si in salate si prepar si cu branza de vaci. Imi place si asa simplu sa-l mananc. |
Ora este GMT +2. Ora este acum 15:59:00. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.