forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Dieta Grupa Sanguina (http://forum.slabute.ro/dieta-grupa-sanguina/)
-   -   Grupa sanguina A (II) (http://forum.slabute.ro/dieta-grupa-sanguina/grupa-sanguina-ii-546.html)

Slabuta 17 mar 2009 15:14:29

Grupa A - Ce trebuie sa stiti?
 
ALIMENTATIA IN FUNCTIE DE GRUPA SANGUINA: Grupa A

CARACTERISTICILE GRUPEI A
  • Primul vegetarian
  • Culege ceea ce sadeste
  • Tract digestiv sensibil
  • Sistem imunitar tolerant
  • Predispozitie pentru boli cardiace, diabet
  • Raspunde cel mai bine la stres prin actiuni de calmare
  • Se adapteaza bine la mediul inconjurator si la dieta
  • Necesita o dieta vegetariana pentru a ramine svelt si activ

Recomandari pentru controlul greutatii
  1. Daca esti obisnuit sa maninci carne vei slabi foarte usor eliminind alimentele toxice din dieta si reducind carnea.
  2. Din punct de vedere al metabolismului, grupa A este exact opusul grupei O. Persoanele cu grupa A au tendinta de a retine apa si depoziteaza in final carnea sub forma de grasime. Cauza este, nivelul scazut al acidului gastric care nu favorizeaza digestia carnii.
  3. Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa A: carnea, grasimile animale, produsele lactate, fasolea mare, produsele fainoase consumate in cantitati mari
  4. Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa A: alimentele pe baza de soia, legumele si fructele care contin o cantitate mare de vitamina C, uleiurile vegetale.

Recomandari generale pentru dieta grupei A
  1. Persoanele cu grupa A au un sistem imunitar foarte sensibil si trebuie sa elimine alimentele suprapreparate si rafinate specifice epocii moderne si sa consume alimente cit mai naturale (proaspete, ecologice)
  2. Urmind dieta grupei A, creste imunitatea si pot fi evitati factorii de risc care genereaza anumite boli specifice acestei grupe: bolile cardiace si diabetul.
  3. Alimentatia vegetariana este cea mai benefica pentru grupa A . Se recomanda proteinele vegetale. Sistemul digestiv al celor care au grupa A prelucreaza mai greu carnea rosie si grasimile animale. Prezenta in cantitate redusa a acidului gastric ii fac mai adaptabili la alimentele agrariene.
  4. Alimentele de origine animala nu sunt benefice si au un efect diferit fata de grupa O facindu-i pe oamenii cu grupa A molesiti, si lipsiti de energie. Pentru a obtine cele mai mari beneficii ar trebui redusa carnea din alimentatie.
  5. Daca totusi nu poti renunta la carne alege pestele si carnea de pasare. Carnea trebuie preparata mai ales la gratar (teflon).
  6. Produsele lactate sunt greu digerabile pentru persoanele cu grupa A. Fiind bogate in grasimi saturate ele sunt contraindicate deoarece acest tip de grasimi afecteaza inima si predispun la obezitate si diabet. Se recomanda evitarea laptelui integral. Este preferabil sa consumi iaurt, kefir, sana, lapte de soia, brinza de soia.
  7. Uleiul de masline virgin este foarte benefic pentru sistemul cardio-vscular, contribuind la scaderea colesterolului.
  8. Arahidele si semintele de dovleac contribuie la aportul de proteine vegetale care sunt mult mai benefice pentru grupa A decit cele animale.
  9. Produsele pe baza de soia se recomanda in mod special pentru grupa A fiind o alta sursa importanta de proteine vegetale. Produsele pe baza de griu vor fi consumate cu moderatie.
  10. Legumele sunt vitale pentru grupa A. Este preferabil sa le consumati in stare cit mai naturala(crude sau putin inabusite) pentru a pastra continutul lor nutritiv : vitamine, minerale, enzime, antioxidanti. Evitati rosiile, cartofii si varza.
  11. Fructele ar trebui consumate de 3-4 ori pe zi. Majoritatea fructelor sunt admisibile. Evitati totusi portocalele, bananele, mango si nuca de cocos.
  12. Cei care au grupa A ar trebui sa inceapa fiecare dimineata cu un pahar de apa calda in care se stoarce sucul de la o jumatate de lamiie. Aceasta bautura ajuta la eliminarea toxinelor.
  13. Bauturile benefice pentru grupa A sunt: ceaiul verde alternativ cu cafeaua si vinul rosu (o jumatate de pahar pe zi). Vor fi evitate ; berea, ceaiul negru, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice.
  14. Odata cu inaintarea in virsta scade capacitatea de asimilare a vitaminelor liposolubile de aceea se recomanda o suplimentare a alimentatiei cu Vitamina A pentru cresterea imunitatii si a puterii de adaptare la stres.
sursa:121.ro

Slabuta 07 mai 2009 13:56:55

Alimente Benefice si Alimente care trebuie Evitate la grupa sanguina A(II)
 
Carne rosie slaba
BENEFICE: Nu exista alimente pe baza de carne foarte benefice.
DE EVITAT
: Carne de vita, vitel, porc, oaie, vanat, organe, costita.

Slabuta 07 mai 2009 13:57:35

Carne de pasare
 
Carne pasare
RATIE / FRECVENTA:
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. femei
3 ori pe saptamana

NEUTRE:
Pui, gaina, curcan

DE EVITAT
: Rata, Gasca

Slabuta 07 mai 2009 13:58:11

Produse marine
 
Produse marine
RATIE / FRECVENTA:
120-180 gr.
1- 4 ori pe saptamana
BENEFICE: Crap, cod, pastrav, macrou, somon, peste cu carne alba
DE EVITAT
: Caviar, ansoa, scoici, raci, creveti, hering, biban, scrumbie, calcan, conserve afumate sau marinate

Slabuta 07 mai 2009 13:59:04

Lactate, branzeturi
 
Lapte, Iaurt
RATIE / FRECVENTA: 200 ml.
0- 4 ori pe saptamana
Brinzeturi
RATIE / FRECVENTA:
60 gr.
2- 4 ori pe saptamana

BENEFICE: De preferat produse lactate fermentate (iaurt, sana).
Alternative benefice: branza de soia, lapte de soia.

DE EVITAT
: Unt, inghetata, branzeturi grase, schweitzer, camembert, parmezan, lapte dulce

Slabuta 07 mai 2009 14:00:16

Oua
 
Oua
RATIE / FRECVENTA:
1 ou
1- 3 ori pe saptamana

Slabuta 07 mai 2009 14:00:39

Uleiuri si grasimi
 
Uleiuri si grasimi
RATIE / FRECVENTA:
2 - 6 linguri pe saptamina

BENEFICE
: Ulei de masline
DE EVITAT
: Ulei de porumb, ulei de arahide, grasimi animale, grasimi preparate termic (prajite).

Slabuta 07 mai 2009 14:01:24

Nuci si seminte
 
Nuci si seminte
RATIE / FRECVENTA:
Aprox. o mana
2-5 ori pe saptamana

BENEFICE
: Arahide, seminte de dovleac (neprajite), nuci, migdale.
DE EVITAT
: Fistic

Slabuta 07 mai 2009 14:01:51

Legume uscate
 
Legume uscate
RATIE / FRECVENTA:
1 ceasca sub forma uscata
3-6 ori pe saptamana

BENEFICE
: Fasole alba marunta, mazare, soia
DE EVITAT: Fasole mare, fasole aramie

Slabuta 07 mai 2009 14:02:33

Legume
 
Legume
RATIE / FRECVENTA:
O ceasca de legume crude sau inabusite
2-5 ori pe zi

BENEFICE
: Majoritatea legumelor sunt benefice (cat mai ecologice si mai proaspete)
Foarte benefice: morcovi, spanac, patrunjel, praz, dovleac, usturoi, ceapa, hrean, gulie, ridichi

DE EVITAT
: Rosii, vinete, varza, masline, cartofi, ardei


Ora este GMT +2. Ora este acum 04:41:46.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO