forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Dieta Michel Montignac (http://forum.slabute.ro/dieta-michel-montignac/)
-   -   Principiile de baza ale dietei Montignac Faza I (http://forum.slabute.ro/dieta-michel-montignac/principiile-baza-ale-dietei-montignac-faza-i-6414.html)

VentoFreddo 25 sep 2010 20:49:40

Principiile de baza ale dietei Montignac Faza I
 
SĂ REZUMĂM PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI I


Nu amestecaţi niciodată glucidele rele (pâinea albă, făina, făinoasele) cu lipidele (carnea, grăsimile, uleiurile) în cursul aceleiaşi mese.
Evitaţi toate elementele glucido-lipidice (ciocolata, avocado, ficatul, alunele).
Eliminaţi în totalitate zahărul din alimentaţie.
Nu mâncaţi decât făină necernută.
Nu mâncaţi decât pâine neagră cu tărâţe sau integrală, fabricată cu făină necernută (o mâncaţi numai la micul dejun).
Uitaţi cartofii şi, mai ales, pe cei prăjiţi.
Uitaţi orezul alb. Mâncaţi numai orez neprelucrat sau sălbatic (cu moderaţie).
Nu mâncaţi niciodată paste făinoase făcute cu făină cernută.
Renunţaţi provizoriu la alcool, sub toate formele: aperitiv, vin, bere, digestiv. Este o măsură esenţială, în Faza I. După aceea, vinul va putea fi reintrodus, în doze rezonabile.
Evitaţi cafeaua prea tare. Obişnuiţi-vă să beţi cafea decofeinizată.
Nu săriţi niciodată peste o masă. Repartizaţi alimentele în trei mese, luate – pe cât posibil – la aceeaşi oră.
Limitaţi consumul de “lipide rele”, preferându-le pe cele “bune”, pentru a preveni bolile cardio-vasculare (vezi Capitolul II).
Încercaţi să beţi cât mai puţin când mâncaţi, pentru a evita diluarea sucurilor gastrice. Nu beţi niciodată la începutul mesei.
Nu mâncaţi în grabă. Mestecaţi bine şi evitaţi orice încordare în timpul mesei.
Preparaţi-vă singuri sucurile de fructe. Evitaţi băuturile acidulate şi sucurile de fructe fabricate industrial, care conţin zahăr.
Aşteptaţi 3 ore după o masă glucidică (de exemplu, după micul dejun) înainte de a ingera lipide.
Aşteptaţi 5 ore după o masă lipidică, pentru a ingera glucide.
Mâncaţi multe fibre alimentare (celuloză), salate, legume verzi, fructe
Mici modificari:ficat poti sa mananci, moderat, ciocolata chiar in fiecare zi, la o masa Pl drept desert sau tip gustare, dar sa fie cu minim 70% cacao, vin ai voie un pahar pe zi, de preferat la sfarsitul mesei.

crina38 28 sep 2010 12:12:55

Re: Principiile de baza ale dietei Montignac Faza I
 
emi, am printat asta pentru cand o sa ma apuc de Monty...Vezi ca ma documentez din timp !!!
te pup

laurra 28 nov 2010 08:47:28

Re: Principiile de baza ale dietei Montignac Faza I
 
Dupa lupta cu SB timp de o saptamana m-am ales cu o constipatie pe care abia azi am reglat-o.Nu spun ca nu a dat rezultate pt ca as minti.Am slabit 1 kg intr-o saptamana si 2 cm in talie.
Apoi am studiat pe Monty,mi s-a parut mai accesibil.Ceea ce am inteles eu este faptul ca nu mai avem voie gustari ?sau doar fructe sau legume intre mesele principale/
De aceea vreau sa ma primiti si pe mine in gasca voastra.:D
sI NU AM MAI INTELES CEVA ;Caloriile se mai masoara?

pcristiana 25 dec 2010 21:29:05

Re: Principiile de baza ale dietei Montignac Faza I
 
ce sport ajuta mai mult la aceasta dieta

VAmedeea 27 dec 2010 11:32:54

Re: Principiile de baza ale dietei Montignac Faza I
 
Citat:

Anterior postat de pcristiana (Post 448305)
ce sport ajuta mai mult la aceasta dieta

Cristiana, orice tip de sport, de la mersul pe jos, aerobic, fitness pana la inot sau sarit coarda.
Ce vrei tu!:-*:-*:-*

Andreeaz 18 apr 2011 12:28:57

Re: Principiile de baza ale dietei Montignac Faza I
 
Buna fetelor! Am inceput aceasta dieta insa am atatea nelamuriri :( nu inteleg cum ar trebui sa consum fructele sau fulgii de ovaz, care au sub 35 IG... daca au <35 si vreau sa le mananc, se pun ca o masa glucidica? ca ma inteles ca pot combina de ex proteinele cu glucide cu IG f mic...nu ca as vrea sa mananc carne cu ovaz :)) dar de exemplu la o gustare pot manca un fruct? sau cateva linguri de fulgi de ovaz? sau gustarile trebuie sa fiu doar proteice? pentru ca daca as "gusta" ceva glucidic inteleg ca ar trebuis a astept 5 ore pana sa mananc altceva...
of... imi pare rau ca am scris atat dar chiar nu am inteles :(
multumesc

Arodoet 13 sep 2011 12:22:43

Re: Principiile de baza ale dietei Montignac Faza I
 
Citat:

Anterior postat de VentoFreddo (Post 343079)
SĂ REZUMĂM PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI I



Nu amestecaţi niciodată glucidele rele (pâinea albă, făina, făinoasele) cu lipidele (carnea, grăsimile, uleiurile) în cursul aceleiaşi mese.
Evitaţi toate elementele glucido-lipidice (ciocolata, avocado, ficatul, alunele).
Eliminaţi în totalitate zahărul din alimentaţie.
Nu mâncaţi decât făină necernută.
Nu mâncaţi decât pâine neagră cu tărâţe sau integrală, fabricată cu făină necernută (o mâncaţi numai la micul dejun).
Uitaţi cartofii şi, mai ales, pe cei prăjiţi.
Uitaţi orezul alb. Mâncaţi numai orez neprelucrat sau sălbatic (cu moderaţie).
Nu mâncaţi niciodată paste făinoase făcute cu făină cernută.
Renunţaţi provizoriu la alcool, sub toate formele: aperitiv, vin, bere, digestiv. Este o măsură esenţială, în Faza I. După aceea, vinul va putea fi reintrodus, în doze rezonabile.
Evitaţi cafeaua prea tare. Obişnuiţi-vă să beţi cafea decofeinizată.
Nu săriţi niciodată peste o masă. Repartizaţi alimentele în trei mese, luate – pe cât posibil – la aceeaşi oră.
Limitaţi consumul de “lipide rele”, preferându-le pe cele “bune”, pentru a preveni bolile cardio-vasculare (vezi Capitolul II).
Încercaţi să beţi cât mai puţin când mâncaţi, pentru a evita diluarea sucurilor gastrice. Nu beţi niciodată la începutul mesei.
Nu mâncaţi în grabă. Mestecaţi bine şi evitaţi orice încordare în timpul mesei.
Preparaţi-vă singuri sucurile de fructe. Evitaţi băuturile acidulate şi sucurile de fructe fabricate industrial, care conţin zahăr.
Aşteptaţi 3 ore după o masă glucidică (de exemplu, după micul dejun) înainte de a ingera lipide.
Aşteptaţi 5 ore după o masă lipidică, pentru a ingera glucide.
Mâncaţi multe fibre alimentare (celuloză), salate, legume verzi, fructe
Mici modificari:ficat poti sa mananci, moderat, ciocolata chiar in fiecare zi, la o masa Pl drept desert sau tip gustare, dar sa fie cu minim 70% cacao, vin ai voie un pahar pe zi, de preferat la sfarsitul mesei.

Buna specialistelor in Monti. Ma bate gandul sa introduc cat mai multe pricipii Monti in dieta mea fiindca le gasesc logice si cred ( sper) ca as putea sa le urmez, dar am niste nelamuriri. De ce ce nu e bun Avocado si nici alunele? Altii le considera esentiale.. .Dar cea mai mare nedumerire am mea e data de despartirea glucidelor de lipide. Adica nu e voie sa pun pe spaghete ( reci) si legume niste ulei crud sa zicem de masline sau de care o fi? Restrictia e numai la grasimile rele sau si la cele bune?

VAmedeea 13 sep 2011 19:00:40

Re: Principiile de baza ale dietei Montignac Faza I
 
Citat:

Anterior postat de Arodoet (Post 788711)
Buna specialistelor in Monti. Ma bate gandul sa introduc cat mai multe pricipii Monti in dieta mea fiindca le gasesc logice si cred ( sper) ca as putea sa le urmez, dar am niste nelamuriri. De ce ce nu e bun Avocado si nici alunele? Altii le considera esentiale.. .Dar cea mai mare nedumerire am mea e data de despartirea glucidelor de lipide. Adica nu e voie sa pun pe spaghete ( reci) si legume niste ulei crud sa zicem de masline sau de care o fi? Restrictia e numai la grasimile rele sau si la cele bune?

Buna, scumpo!
Alunele sunt permise in faza i (faza de slabire) doar ca si gustare, un maxim de 50 de grame pe zi si neprajite (pt a profita de uleiurile nesaturate pe care le contin). Recomandate sunt insa migdalele pe care le poti manca crude in ce combinatie vrei si la orice masa, gustare.
Avocado nu a fost niciodata interzis, nici macar in prima carte scrisa de el, care era mult mai restrictiva decat urmatoarele (de, a mai cercetat si a vazut ca anumite chestii le gresea).

Apoi spaghetele le poti manca cu maxim o lingura de ulei de masline sau una de parmezan.
desi e preferabil uleiul.
Te pup si te astept in Gasca pt intrebari si lamuriri:
http://forum.slabute.ro/dieta-michel...-9426-349.html

nicodhd 17 sep 2011 17:10:40

Re: Principiile de baza ale dietei Montignac Faza I
 
buna fetelor .....sunt noua la montignac si as dori sa stiu daca exista pe site un subiect de genul ´´LA CUMPARATURI CU MONTIGNAC ´´ in care sa gasim lista de alimente ,produse montiapte,in ce supermarketuri se gasesc ,denumire ,marca ce le produce ,eventual foto .Eu traiesc in Spania si aici exista asa ceva ,astfel stiu ce inghetata ,ce conserve ,bulion ,sunca presata ....pot cumpara si bineinteles unde le pòt gasi .Peste 2 sapt vin in Rom in vacanta si nu as vrea sa umblu citind toate etiketele prin supermarket .Spre ex nu stiu unde pot cumpara in ro wasa fibre ,un gem fara zahar ,dextroza si alte cele nepermise (melaza ,amidon,sacaroza...ingrediente neagreate de Montignac).
multumesc anticipat !

VAmedeea 17 sep 2011 17:23:06

Re: Principiile de baza ale dietei Montignac Faza I
 
Citat:

Anterior postat de nicodhd (Post 793159)
buna fetelor .....sunt noua la montignac si as dori sa stiu daca exista pe site un subiect de genul ´´LA CUMPARATURI CU MONTIGNAC ´´ in care sa gasim lista de alimente ,produse montiapte,in ce supermarketuri se gasesc ,denumire ,marca ce le produce ,eventual foto .Eu traiesc in Spania si aici exista asa ceva ,astfel stiu ce inghetata ,ce conserve ,bulion ,sunca presata ....pot cumpara si bineinteles unde le pòt gasi .Peste 2 sapt vin in Rom in vacanta si nu as vrea sa umblu citind toate etiketele prin supermarket .Spre ex nu stiu unde pot cumpara in ro wasa fibre ,un gem fara zahar ,dextroza si alte cele nepermise (melaza ,amidon,sacaroza...ingrediente neagreate de Montignac).
multumesc anticipat !

Nu exista, dar il poti deschide, e chiar interesant subiectul.

In ro gasesti wasa cu max 16% fibre sau pesmeti Burger cu max 21.
Gem fara zahar, facut doar din fructe e magiunul de la Topoloveni. Fetele din Ro il lauda mult pt ca e 100% prune.
in rest, nu prea stiu. De obicei in hipermarketuri gasesti ce ai nevoie!

Te pup!>:D<>:D<>:D<


Ora este GMT +2. Ora este acum 22:32:59.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO