forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Jurnale slabit peste 50 ani (http://forum.slabute.ro/jurnale-slabit-peste-50-ani/)
-   -   Jurnal Almara (http://forum.slabute.ro/jurnale-slabit-peste-50-ani/jurnal-almara-12698.html)

Almara1 07 apr 2017 14:53:45

Re: Jurnal Almara
 
Citat:

Anterior postat de Almara1 (Post 1430203)
Mi-am amintit ca auzisem de o doamna (caz real, cunostintya a unei cunostinte de-a mea) care a slabt, pana ieri 66 kg. Cred ca urmeaza regimul cu care a slabit cam de un an si ceva, poate doi.
Mananca carne, dar gatita doar la dry-cooker, nu prajeli, ulei doar la salate lei de masline, putin, lapte slab, iaurt slab, apa multa, multe salate, fructe, indeosebi mere.
Acum dupa ce a reusit sa slabeasca isi permite o masa pe saptamana sa manance ce doreste (este, din ce am inteles, mare amatoare de amandine).
Schepsisul la regimul pe care-l tine dumneaiei este hreanul cu lamaie si miere.
Reteta: 250 gr hrean, date pe razatoare, 6 linguri miere, 6 lamai intregi (bio), blenduite.
Din acest amestec ia o lingura, inainte de masa, de doua ori pe zi, si daca mananca si seara ceva atuci ia trei pe zi. (deci eu zic, trei linguri pe zi).
Regimul e cam asa:
-3 linguri amestec hrean pe zi, inainte de mese
-fara ulei, fara prajeli,
-multa apa
-lactate slabe
- carne gatita fiarta sau la dry cooker, fara ulei (pui, peste, vita, miel, ied, iepure, curcan, gasca, rață .... NU porc)
- ultima masa la ora 18-19, nu mai tarziu
-mancat multe fructe in special mere
-mancat multa salata cu putin ulei de masline.
-fara dulciuri, fara ciuguleli, fara...de astea
-mers pe jos, miscare
Acum, dupa ce a slabit, o masa pe saptamana mananca ce pofteste, o singura masa pe saptamana.
Daca mai aflu amanunte vi le spun.

Deci femeia asta a dat jos un om mai mare ca mine iar eu nu sunt in stare sa dau jos 8 kile?????? :O :O :O

rozica1965 07 apr 2017 14:57:43

Re: Jurnal Almara
 
Citat:

Anterior postat de Almara1 (Post 1430270)

Deci femeia asta a dat jos un om mai mare ca mine iar eu nu sunt in stare sa dau jos 8 kile?????? :O :O :O

Dadusem si eu un om si jumatate,de talia ta........dar ce pacat ca ceva din el s-a intors!:(

Almara1 07 apr 2017 15:13:57

Re: Jurnal Almara
 
Incearca aia cu hreanul, Rozi.
Deci femeia nu rabda foame, doar ca nu mananca orice.
Fara paine, fara dulciuri (aici am eu o problema mare, nici o zi fara ciocolata... :(...), fara cartofi, paste, etc.

nikytour 07 apr 2017 15:28:07

Re: Jurnal Almara
 
si eu mananc ciocolata aproape zilnic, desi nu sunt mare amataore de dulce, dar ciocolata cu 85%, pe post de gustare, 20gr.

Almara1 11 mai 2017 13:35:12

Re: Jurnal Almara
 
Am mai gasit ceva, cu scortisoara+miere, o lingurita scortisoara oparita+2 linguri miere (impartita in doua, bauta seara si dimineata) scortisoara de Ceylon obligatoriu, cealalta fiind toxica pentru ficat.
Cred ca-s numai abureli... :(
Si cea de Ceylon face probleme la ficat.

Almara1 22 ian 2018 11:33:06

Re: Jurnal Almara
 
A auzit careva de dieta mediteraneeană?
L-am vazut ieri pe Ionut Fulea, cantaretul de muzica populara. Era sa pic cu scaunul cand l-am vazut. A mai ramas jumate din cat era!
Cica a tinut aceasta dieta si a slabit 41 kg. (I-a slabit si vocea...)
Asa, si am mai citit ca UNESCO a bagat aceasta dieta in patrimoniul sau, ca fiind cea mai sanatoasa.
..
Uite ce am gasit despre ea (Mi se pare dificil de tinut o astfel de diata, ca nu ai la indemana toate alimentele alea, n-ai cum sa cumperi o jumatate de cana de struguri rosii... etc):
...

”Dieta mediteraneană a intrat de intrat de puțină vreme în Patrimoniul UNESCO, drept tezaur universal cu relevanță în sănătatea omenirii. Însă ea a fost recunoscută de multă vreme drept unul dintre cele mai sănătoase regimuri alimentare ale planetei. Ca o „subramură” a acestuia, regimul de hrană al călugărilor athoniți este considerat, de departe, primul într-un top sui generis al dietelor capabile să țină deoparte bolile (incidența cazurilor de cancer, în Muntele Sfânt, este de sub 1%, iar cea a cancerelor digestive este aproape inexistentă, spun statisticile).

Ce anume poți să mănânci, pe parcursul unei săptămâni, dacă ești (sau vrei să devii) adeptul acestui stil de hrană și de viață? Iată un exemplu de meniu, creat de medicul american cu orgini italiene (deci... mediteraneene) Ralph Napolitano:

LUNI

1. MIC DEJUN

O portie de omleta preparata dintr-un ou intreg sau 2 albușuri de ou, ½ ceasca de ciuperci feliate Portabella, 1 lingurita de marar si ¼ cana de lapte degresat sau apa, amestecate si prajite in 1 lingurita ulei de masline
1 – 2 felii de paine prajita din cereale integrale
1 ceasca de lapte de soia scăzut de grasimi si bogat in calciu sau lapte de vaca degresat

2. PRANZ

o portie de legume mediteraneene cu nuci si dressing cu ulei de masline
½ ceasca de fasole alba cu chimen
1 rulou mic din cereale integrale

3. GUSTARE

o portie de rosii coapte

4. CINA

o portie de tocana de pui cu stafide
o portie de salata verde si dressing cu ulei de masline
½ lipie mica din cereale integrale si 1 lingura tapenade (piure de masline)

MARTI

1. MIC DEJUN

1 ceasca de fulgi de ovaz si cu topping de afine proaspete si 1 lingura de nuci crude pisate.
1 ceasca de lapte de soia scazut de grasimi si bogat in calciu (su lapte de vaca degresat)

2. PRANZ

1 lipie mica din cereale integrale, umpluta cu salata verde, 60-90 gr ton si mustar
1 ceasca de struguri rosii
pentru desert, 1 ceasca de iaurt fara grasimi , fara fructe. Se poate adauga o lingurita miere sau sirop de artar.

3. GUSTARE

6-12 migdale intregi si 1-2 crochete din faina integrala de grau

4. CINA

1 ceasca de supa de fasole toscaba cu o jumatate de cana de orez brun.
2 cesti de salata verde si rosii, cu 1 lingura dressing ulei de masline
1 portocala cu scortisoara

MIERCURI

1. MIC DEJUN

2 briose mici de portocala cu banane
½ – ¾ ceasca de fructe de padure

2. PRANZ

1 portie de porumb dulce si risotto cu nuci (Sweet Corn and Toasted Walnut Risotto)
1 portie de salata macedoneana

3. GUSTARE

1 portie de morcovi mici (baby carrots) cu Hummus Tahini

4. CINA

1 portie de peste spada la gratar cu sos de rosii si capere
1 portie salata greceasca
o portie de compot de smochine ( Wine-Stewed Figs) cu crema de iaurt

JOI

1. MIC DEJUN

1 ou sau 2 albusuri de ou amestecate cu ¼ cana de lapte degresat, piper negru și ierburi proaspete (omleta)
1 felie de paine prajita din cereale integrale
½ grepfruit

2. PRANZ

1 portie de Gazpacho
1 portie de chipsuri de măsline Ulei de branza
1 mar
1 ceasca de lapte de soia scazut de grăsimi si bogat in calciu

3. GUSTARE

1 portie Caponata servita cu 1/4 lipie mica din cereale integrale

4. CINA

1 portie de miel la gratar cu ghimbir
1 portie de broccoli fiert stropit cu usturoi tocat, boia de ardei si ulei de masline
½ ceasca de iaurt degresat de vanilie cu piure de prune congelate sau fructe de padure pentru topping

VINERI

1. MIC DEJUN

1 ceasca de cereale integrale si seminte de in
1 ceasca de lapte de soia fara grasimi si bogat in calciu (sau lapte de vaca degresat)
2-4 curmale sau prune fara samburi si tocate

2. PRANZ

1 portie de salata Tabbouleh
1 portie de creveti cu sote de ardei iute
½ ceasca de ananas

3. GUSTARE

1 portie tomate coapte

4. CINA

1 portie de salata Sandwich mediteranean, cu Harissa
Piersici umplut

SAMBATA

1. MIC DEJUN

¾ ceasca de migdale si Cuscus
½ ceasca de mandarine

2. PRANZ

1 portie Falafel cu rosii si castraveti murati
1 portie de salata verde cu morcovi rasi si dressing de ulei de masline
1 para
1 ceasca de lapte degresat sau lapte de soia scăzut de grasimi si bogat in calciu

3. GUSTARE

1 portie buchetele de broccoli stropite cu 1 lingurita de ulei de masline amestecat cu 1 lingura de suc de lamaie

4. CINA

1 portie de pui Mediteranean cu lamaie
½ ceasca de spanac sote cu 1 lingurita de ulei de masline, usturoi tocat si 1 lingura de otet balsamic
felii de mere inmuiate in 1 lingura de unt de migdale

DUMINICA

1. MIC DEJUN

2 vafe (gofret) cu seminte de in sau cereale integrale si felii de banana
1 ceasca de lapte degresat sau lapte de soia scăzut de grasimi si bogat in calciu

2. PRANZ

1 portie de cod marocan condimentat
1 portie de salata de sfecla cu nuci
2 caise proaspete si 1 ceasca de iaurt fara grasimi simplu sau indulcit

3. GUSTARE

1 felie paine de grau cu varza si 1 lingurita de ulei de masline

4. CINA

1 portie ton la gratar cu sos verde
1 ceasca de fasole verde fiarta la aburi cu busuioc proaspat tocat si ¼ ceasca de branza feta
1 nectarina proaspata”

Almara1 29 mar 2019 08:11:48

Re: Jurnal Almara
 
Bine v-am regasit!
Fetelor, exista speranță!

De la 65 kg la 61.6 in prima saptamîna de fix la fix (Y)

60 ani, inălțime aproximativ 1,57 (atît aveam ultima dată cînd m-am măsurat acum vreo 25 ani dar cred ca am mai puțin acum). La mine nici o măsurătoare nu e extrem de precisă
Nu am fost foarte stricta la combinatii, deocamdata am zis sa ma invăț cu mîncatul la ora fixa.
Primele zile mi se părea că mănînc prea mult, că eram prea plină.
Nu am măsurat nici cantitatea de apă băută.
Mi-am început fiecare zi cu o cană sau două de apă. Prima e de pe argilă albastră (o cura incepută mai demult pentru depuneri de piatră pe vezica urinară, funcționează, dă rezultate)
...
Știu ca inainte de masă nu e foarte bine să bem apă deoarece diluăm sucurile gastrice, si nici imediat după ce am mîncat, pentru a nu perturba digestia.
Intrebare: cînd este bine să bem apă iîntre mese? la cît timp inainte ori după ce am mîncat?
__________________
Este destul de greu sa respecti programul de mincat la fix, dar merita efortul.
Mie mi-e greu sa ma trezesc dimineata sa maninc la 7 (atunci cind am program dupa amiaza).
Deci meseel sint la 7,10,13,16,19.
la 10 si 16 gustare, am mincat doar mr si banana.
La celelalte am mincat destul de consistent.
Apa am baut cind mi-am amintit ca trebuie sa beau multa apa, n-am contabilizat-o.


Ora este GMT +2. Ora este acum 16:58:08.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO