forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Am nevoie de ajutor! (http://forum.slabute.ro/nevoie-ajutor/)
-   -   Faina neagra sau integrala? (http://forum.slabute.ro/nevoie-ajutor/faina-neagra-sau-integrala-8928.html)

Adina14 17 apr 2011 18:14:49

Faina neagra sau integrala?
 
Care faina este mai potrivita pentru a fi folosita la prajiturile dietetice?Cea neagra sau cea integrala de grau?:-/

happygirldiana 17 apr 2011 18:18:11

Re: Faina neagra sau integrala?
 
Citat:

Anterior postat de Adina14 (Post 625579)
Care faina este mai potrivita pentru a fi folosita la prajiturile dietetice?Cea neagra sau cea integrala de grau?:-/

buna!!!mey,uite...eu am incercat sa fac muulte prajituri cu faina integrala.de grau,de secara....si nu mi-au iesit.nici panea nu iese.se umfla,se dospesc frumos,apoi de dezumfla si raman necoapte oricat le-as tine la cuptor.doar se ard deasupra iar la mijloc raman crude.asta mi s-a intamplat mie.poate nu stiu sa o folosesc:D sa vedem ce zic si fetele;)de cea neagra chiar nu stiu sa iti zic nimic:D

Adina14 17 apr 2011 18:26:09

Re: Faina neagra sau integrala?
 
Citat:

Anterior postat de happygirldiana (Post 625582)

buna!!!mey,uite...eu am incercat sa fac muulte prajituri cu faina integrala.de grau,de secara....si nu mi-au iesit.nici panea nu iese.se umfla,se dospesc frumos,apoi de dezumfla si raman necoapte oricat le-as tine la cuptor.doar se ard deasupra iar la mijloc raman crude.asta mi s-a intamplat mie.poate nu stiu sa o folosesc:D sa vedem ce zic si fetele;)de cea neagra chiar nu stiu sa iti zic nimic:D

Buna >:D<
Oh :( Poate o sa sune cam ciudat dar mie imi place sa'l pap aluatul chiar si asa :)) :"> Cateodata chiar imi mai rugam mama sa le scoata prajiturile mai devreme ;)) Dar nu prea e sanatos :-s

Roxii 17 apr 2011 19:34:08

Re: Faina neagra sau integrala?
 
Citat:

Anterior postat de happygirldiana (Post 625582)

buna!!!mey,uite...eu am incercat sa fac muulte prajituri cu faina integrala.de grau,de secara....si nu mi-au iesit.nici panea nu iese.se umfla,se dospesc frumos,apoi de dezumfla si raman necoapte oricat le-as tine la cuptor.doar se ard deasupra iar la mijloc raman crude.asta mi s-a intamplat mie.poate nu stiu sa o folosesc:D sa vedem ce zic si fetele;)de cea neagra chiar nu stiu sa iti zic nimic:D

Eu am incercat cu faina neagra la blat de pizza.Mi`a iesit putin cam moale dar a fost foarte bun,ba chiar mai bun dekt cel normal.Dar am pus totusi si 50 de grame de faina alba ca nu se umfla altfel:-s

justbelieve 17 apr 2011 19:51:32

Re: Faina neagra sau integrala?
 
Eu cred ca pot fi folosite atat cea neagra,cat si cea integrala.Cum su spus si fetele,cu siguranta nu vor iesi asa pufoase si nu vor creste ca si prajiturile cu faina alba,dar gustul conteaza nu?;;)

Adina14 17 apr 2011 20:20:31

Re: Faina neagra sau integrala?
 
Citat:

Anterior postat de justbelieve (Post 625657)
Eu cred ca pot fi folosite atat cea neagra,cat si cea integrala.Cum su spus si fetele,cu siguranta nu vor iesi asa pufoase si nu vor creste ca si prajiturile cu faina alba,dar gustul conteaza nu?;;)

Dap, asa e :x 8-> Multumesc >:D<

Mihaela1006 17 apr 2011 22:17:32

Re: Faina neagra sau integrala?
 
Citat:

Anterior postat de happygirldiana (Post 625582)

buna!!!mey,uite...eu am incercat sa fac muulte prajituri cu faina integrala.de grau,de secara....si nu mi-au iesit.nici panea nu iese.se umfla,se dospesc frumos,apoi de dezumfla si raman necoapte oricat le-as tine la cuptor.doar se ard deasupra iar la mijloc raman crude.asta mi s-a intamplat mie.poate nu stiu sa o folosesc:D sa vedem ce zic si fetele;)de cea neagra chiar nu stiu sa iti zic nimic:D

Referitor la paine, ai incercat sa dai focul la mic in cuptor, poate o ia prea repede si nu mai are timp sa se coaca in interior... daca se dezumfla dupa ce a dospit frumos poate fi o greseala de manipulare - ori curenti reci de aer, ori altceva, aluatul dospit trebuie tinut la temperatura cat mai constanta, e sensibil, mie imi iese painea cu faina integrala bine de tot, am adaugat chiar tarate si tot a iesit bunuta, mai persevereaza, cauta retete, ai si aici pe slabute, ai si in forumurile specializate culinare.
Citat:

Anterior postat de justbelieve (Post 625657)
Eu cred ca pot fi folosite atat cea neagra,cat si cea integrala.Cum su spus si fetele,cu siguranta nu vor iesi asa pufoase si nu vor creste ca si prajiturile cu faina alba,dar gustul conteaza nu?;;)

Am facut deocamdata doar pandispan cu faina integrala, a iesit foarte bine, doar ca e un pic mai aspru din cauza taratelor, dar mi s-a parut grozav :)
alte prajituri nu am incercat, acum de Pasti voi face cu faina SM cate ceva si voi raporta ce a iesit.

Ca raspuns strict, faina neagra nu are tarate, asa ca e mai putin buna decat cea integrala, fiind deci de preferat sa o folosesti pe cea integrala - dar merge bine mai mult la placinte decat la dulciuri gen cozonac, checuri - practic daca vrem sa fim sanatoase putem uita de dulciuri, si daca din An in Pasti chiar trebuie sa facem putem sa respectam reteta cu faina alba si cu zahar, ca sa avem si gustul.
Tot in ideea de a face dulciuri dietetice eu am schimbat cateva retete, am taiat in primul rand din zahar si acum studiez cum sa le mai tai din grasimi si sa inlocuiesc zaharul cu fructoza. Caut insa ca rezultatul sa fie imbunatatit fata de reteta initiala ca sa merite si gastronomic efortul. ;)

Adina14 18 apr 2011 13:38:21

Re: Faina neagra sau integrala?
 
Citat:

Anterior postat de Mihaela1006 (Post 625874)

Referitor la paine, ai incercat sa dai focul la mic in cuptor, poate o ia prea repede si nu mai are timp sa se coaca in interior... daca se dezumfla dupa ce a dospit frumos poate fi o greseala de manipulare - ori curenti reci de aer, ori altceva, aluatul dospit trebuie tinut la temperatura cat mai constanta, e sensibil, mie imi iese painea cu faina integrala bine de tot, am adaugat chiar tarate si tot a iesit bunuta, mai persevereaza, cauta retete, ai si aici pe slabute, ai si in forumurile specializate culinare.

Am facut deocamdata doar pandispan cu faina integrala, a iesit foarte bine, doar ca e un pic mai aspru din cauza taratelor, dar mi s-a parut grozav :)
alte prajituri nu am incercat, acum de Pasti voi face cu faina SM cate ceva si voi raporta ce a iesit.

Ca raspuns strict, faina neagra nu are tarate, asa ca e mai putin buna decat cea integrala, fiind deci de preferat sa o folosesti pe cea integrala - dar merge bine mai mult la placinte decat la dulciuri gen cozonac, checuri - practic daca vrem sa fim sanatoase putem uita de dulciuri, si daca din An in Pasti chiar trebuie sa facem putem sa respectam reteta cu faina alba si cu zahar, ca sa avem si gustul.
Tot in ideea de a face dulciuri dietetice eu am schimbat cateva retete, am taiat in primul rand din zahar si acum studiez cum sa le mai tai din grasimi si sa inlocuiesc zaharul cu fructoza. Caut insa ca rezultatul sa fie imbunatatit fata de reteta initiala ca sa merite si gastronomic efortul. ;)

Multumesc pentru sfaturi >:D< ;) Este vreo diferenta intre faina integrala de grau si cea de secara?:-?

ali_lumi 18 apr 2011 14:13:34

Re: Faina neagra sau integrala?
 
Eu spre exemplu am folosit faina integrala de grau , pt clatite , si prajituri , si mi au iesit destul de OK / BUNE :)

Adina14 18 apr 2011 14:18:14

Re: Faina neagra sau integrala?
 
Citat:

Anterior postat de ali_lumi (Post 626458)
Eu spre exemplu am folosit faina integrala de grau , pt clatite , si prajituri , si mi au iesit destul de OK / BUNE :)

Clatite 8->
O sa fac pasca fara aluat a la Slabuta , de Pasti dar problema e ca am luat faina integrala de secara, nu te grau asa cum scrie ca trebuie in reteta.Sper sa fie totul ok :-s


Ora este GMT +2. Ora este acum 12:49:09.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO