forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete culinare (http://forum.slabute.ro/retete-culinare/)
-   -   Paine proteica multicereale (http://forum.slabute.ro/retete-culinare/paine-proteica-multicereale-8891.html)

Mihaela1006 11 apr 2011 08:44:37

Paine proteica multicereale
 
Discutie despre reteta Paine proteica multicereale, oferita de Mihaela1006.

INGREDIENTE:
- faina integrala:

  • secara 100g
  • grau 70g
  • orz 80g
canepa 30


- tarate:

  • grau 40g
  • ovaz 40g
- drojdie proaspata 25g


- sare


- condimente: cimbru 1g, rozmarin 1g, busuioc 0,5g



--------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL CALORII: 211.9 calorii, 9.4 proteine, 2.2 grasimi, - colesterol, 44.3 carbohidrati, 10.8 fibre, - sodiu, - zaharuri

Mihaela1006 18 apr 2011 15:54:01

Re: Paine proteica multicereale
 
Citat:

Anterior postat de Mihaela1006 (Post 621513)
Discutie despre reteta Paine proteica multicereale, oferita de Mihaela1006.

INGREDIENTE:
- faina integrala:
  • secara 100g
  • grau 70g
  • orz 80g
  • canepa 30g
- tarate:
  • grau 40g
  • ovaz 40g
- drojdie proaspata 25g

- sare

- condimente: cimbru 1g, rozmarin 1g, busuioc 0,5g



--------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL CALORII: 211.9 calorii, 9.4 proteine, 2.2 grasimi, - colesterol, 44.3 carbohidrati, 10.8 fibre, - sodiu, - zaharuri

am corectat putin ca sa se inteleaga ca "canepa" intra in categoria fainuri :) Nimic nu e obligatoriu dintre fainuri si tarate, se pot face mari schimbari intre ele, se poate elimina unul cu adaugarea altuia in plus, taratele de ovaz se pot inlocui cu fulgi de ovaz fini, daca nu aveti faina de canepa nu puneti, daca va place painea cu seminte se pot adauga, dar atentie la calorii ca semintele au grasimi... La fel. condimentele sunt doar ca ideie, cum mi-au placut mie, se pot elimina sau modifica dupa gust.
imaginatia poate combina fainurile oricum, ca sa iasa intre 350-370 de grame, ca sa se potriveasca cu drojdia.
Pentru cine incearca, aluatul trebuie sa fie destul de moale, este lipicios si trebuie framantat 5-10 minute, dupa care se scoate cat se poate de pe maini si se lasa la crescut acoperit in loc cald, cam 30-45 minute (se cam dubleaza) apoi se pune in forma si se lasa din nou la crescut o vreme, pana se dubleaza iar - eu incalzesc putin cuptorul cateva minute, il sting si verific sa nu fie prea fierbinte si bag forma la crescut in cuptor, ma uit apoi cu grija de parca acolo ar fi o comoara care ar putea zbura:P, si daca a crescut destul dau focul la cuptor si o las cam o ora.


Ora este GMT +2. Ora este acum 10:12:44.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO