Chifle din faina spelta
Spelta este cea mai veche dintre cereale şi strămoşul grîului comun. Această specie este nemodificată de 8.000 de ani. Spre deosebire de grîul comun, spelta are un gust mai intens, amintind de cel de nucă, şi este mai bogată în fibre, vitamine, minerale şi acizi graşi esenţiali. Graul spelta, comparativ cu graul obisnuit, are un continut mai ridicat de proteine, in acelasi timp si continutul de aminoacizi este mai mare. 100-150 g de paine de grau spelta poate asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale
Energie kJ/kcal /100g: 1446/346; Proteine g/100g: 16,7; Grasimi g/100g: 1,9; Hidrati de carbon g/100g: 63,9; Fibre alimentare g/100g: 2,7; si acum reteta mea de painici sau chifle cu faina spelta Ingrediente: 300 grame faina alba 300 grame faina de secara 300 grame faina spelta 100 grame de orice fel de faina pentru pregatirea chiflelor 600 ml apa 25 grame drojdie 2 linguri ulei de masline 2 lingurite sare In apa calduta (37 gr Celsius) se dizolva drojdia, apoi se adauga sarea, uleiul si cele trei feluri de faina. Se framanta si se lasa la dospit cam 60-90 minute (faina spelta si secara au nevoie de un pic mai mult timp pentru dospire ). Intre timp, cuptorul tre buie incalzit la 275 garde Celsius, sau daca nu, la maximum. Dupa ce a dospit aluatul, se scoate pe masa pe care s-a presarat faina si se mai framanta putin si se imparte in aprox 20 de chifle care mai apoi se intind la cam 1 cm grosime. Se mai lasa la dospit inca 10 min si apoi la cuptor aprox. 5-8 min, http://recept.nu/polopoly_fs/1.12590...2267037637.jpg Bon Apetit! |
Ora este GMT +2. Ora este acum 19:19:34. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.