Paine low-carb din praf de gluten
Tot citesc despre astfel de paine dar nu gasesc retete. :( A folosit cineva dintre voi praful de gluten la paine? Aveti retete?
|
Re: paine low-carb din praf de gluten
n-are nimeni nici o idee? :(
|
Re: Paine low-carb din praf de gluten
Buna draguta! >:D<
Uite acum vad eu postul tau si-ti spun ca eu am mai folosit faina de gluten, in special in retete de paine in care folosesc faina integrala, cu continut scazut de gluten, pentru ca, de fapt, de asta se foloseste, sa ajute aluatul sa creasca. Reteta la care am folosit faina de gluten este aceasta: 1 1/4 cana apa calda 1 lingurita drojdie 3 cani faina integrala (din cate tin minte eu am folosit odata de grau si alta data de spelta) 3/4 cana faina de soia 1/4 cana faina de gluten 1 lingurita sare 2/3 cana ulei de masline Eu folosesc masina de facut paine pentru framantat si dospit, apoi scot aluatul si-l modelez, il acopar si-l las sa mai creasca inca jumatate de ora, apoi pun la cuptor. Sper sa-ti fie de ajutor :) |
Re: Paine low-carb din praf de gluten
Multumesc >:D<
Incerc maine :D |
Re: Paine low-carb din praf de gluten
Citat:
|
Re: Paine low-carb din praf de gluten
Cred ca merge, de ce sa nu mearga? Eu prefer sa modelez painici mici, chifle, cat pentru o portie sau sa fac painea impletita, de aceea prefer varianta asta. In plus, mi se pare mai gustoasa painea coapta asa :"> Dar cand ma grabesc sau n-am timp, pun programul de copt la masina si o las sa se faca acolo singurica :) Si poti incerca programul paine de baza. :)
|
Re: Paine low-carb din praf de gluten
Se poate inlocui cu ceva faina de soia:-/ (medicul mi-a zis ca mai bine evit soia din cauza fito-estrogenilor)
|
Re: Paine low-carb din praf de gluten
Am si eu o reteta low-carb de paine pe care chiar am incercat-o.Painea a crescut frumos si arata fix ca o paine neagra,are multe fibre si putini carbo.Nu e asa buna la gust dar daca o mananci cu ceva merge.Eu am mancat-o cu crema de branza,telemea de capra rasa peste si rosii.
Ingrediente: 75 gr seminte de in macinate 2 oua mari 1 lingura ulei 5g praf de copt sare de mare Se amesteca ingredientele cu mixerul si se formeaza painea cu mainile ude,se pune pe tava tapetata cu hartie de copt.se tine la foc mic la cuptor.Nu mai stiu sigur cat am tinut-o dar cred ca in jur de 15 minute.Poti sa verifici cu o scobitoare daca s-a copt dupa vreo 12 minute, |
Ora este GMT +2. Ora este acum 23:06:52. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.