View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 25 apr 2012, 10:44:17
Alina190's Avatar
Alina190 Alina190 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 05 apr 2012
Locaţie: Ploiesti, Romania
Vârsta: 32
Dieta: Personalizată
Date: 164cm, 70kg
Mesaje: 38
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Jurnalul meu - Alina190

Încep prin a saluta această comunitate, careia îi datorez mii de mulţumiri pentru sprijinul acordat, prin intermediul sutelor de postări interesante.
Numele meu este Alina, am 20 de ani şi locuiesc în Ploieşti. Ca pentru orice tânără, lupta cu kilogramele o duc zi de zi.
Încă de când eram mică aveam probleme în ceea ce priveşte greutatea, însă nu am conştientizat gravitatea situaţiei decât după ce am intrat la liceu. Recunosc, multă vreme am fost urmărită de frustrare, fiind printre cele mai dolofane fete din clasă.
Mi-a trebuit mult timp pentru a mă motiva. O mână de ajutor mi-a fost dată şi de operaţia de apendicită, operaţie în urma căreia am slăbit cam 10 kg. Însă, nu m-am mulţumit, am continuat să ţin un regim, de-a lungul vacanţei de vară, despre care aveam impresia că mă va ajuta. Nu a fost aşa, deşi atinsesem 56 kg.
Odată cu începerea şcolii, am început să mănânc tot mai mult, din cauza stresului. Şi, aşa, am revenit la aproape 70 kg, greutate cu care "m-am lăudat" până la începerea facultăţii, adică timp de 2 ani.
Pe parcursul primului an de facultate, am scăzut până pe la 60 kg, prin sport si o dietă lejeră. Doar că nici de data asta nu am avut ambiţia să mă menţin.
Iată-mă în al doilea an de facultate, având aceeaşi greutate de care am tot fugit de-a lungul timpului, şi anume 70 kg.
Înscrierea pe acest forum coincide cu dorinţa de schimbare. Pentru mine, întotdeauna a contat şi contează părerea celor din jurul meu, astfel că fiecare episod de slăbire a avut la bază o vorbă spusă aiurea de către o persoană dragă mie. De data aceasta, îmi doresc să mă schimb pentru mine, pentru confortul meu fizic, în primul rând, dar şi psihic.
Mi-am pus la punct un regim bazat pe respectarea meselor principale (înainte mâncam undeva după ora 13, prima masă, deoarece aveam un blocaj , nu puteam mânca dimineaţa), dar şi un program de exerciţii fizice, pornind de la celebrele exerciţii de Tae-Bo ale lui Blanks (în trecut, a dat roade în cazul meu).
Urez succes tuturor slăbuţelor! Şi, consider că trebuie să înţelegem un lucru, odată pentru totdeauna, şi anume acela că omul este în stare de lucruri care i se par imposibile în primă instanţă. De fapt, nu există nicio limită dacă îţi doreşti ceva din tot sufletul.
Alina190, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2180 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1663 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1664 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]