Deliciu raw de mazare cu rosii
Azi am mancat prima data mazare cruda (din pacate congelata, dar la fel de buna) nu as fi crezut in veci ca poate fi atat de buna si satioasa
asa ca, va invit sa gustati din reteta mea:
Ingrediente:
300 g mazare proaspata sau decongelata la temp camerei
2-3 rosii medii sau una din aceea mare de gradina
eu asa am pus acum, dar la iarna...
1/2 lingura rosii dezhidratate , rehidratate 5-10 min intr-un pic de apa (optional)
1 ardel capia rosu sau de care aveti
1/2 lingura otet de mere
1 lingura UM
1 praf de sare
2 catei de usturoi sau mai multi, dupa gust
Preparare: 1-2-3 si va fi gata, ca orice mancarica raw
Bineanteles se decongeleaza mazarea, eventual o lasati de dim sa o aveti pt pranz, e singura chestie care dureaza.
Se pregateste sosul: rosile se taie cuburi mari si se tavalesc prin blender, usor, pe pulse, ca sa nu se faca apatoase si sa mai ramana putina pulpa, apoi se pun intr-un castronel si se amesteca cu usturoiul pisat si restul ingredientelor, mai putin mazarea, le alintam si le descantam, apoi le facem cunostinta cu doamna mazare, aceasta va fi incantata sa se imbaieze in asa minunatie de sos
si ne va darui drept rasplata intreg parfumul ei
Dupa baia de rigoare(ma refer la mazare) se ia o lingura si se gusta, cu smerenie, si pregatite fiind pt o mare mare surpriza, cu siguranta nu ati mai gustat asa ceva
Cine doreste poate sa ii daruiasca si cateva firisoare de marar si busuioc pt un parfum mai intens.
Pofta mare sa aveti
PS Poze mai incolo, acum nu am cum sa le descarc