Prajiturica nu este ea foarte dietetica pt ca are mult zahar, dar la o sarbatoare, o feliuta mica merge de minune
Pt blat:
- 4 albusuri de ou
- 300 gr zahar brun
- 1 lingurita otet
- 1 lingurita cu varf amidon
- sare
- esenta de vanilie
Pt frisca:
- 180 ml apa rece
- 1 plis praf de spuma Dr Oetker light
- zeama de la o lamaie verde
- amidon 1/2 lingurita
Pt ornat:
- ce fructe doriti. Eu am ornat cu fructe din compot tropical si capsuni.
Mod de preparare:
Intai pornim cuptorul la treapta 1 maxim 2. Cuptorul meu fiind electric la treapta 1 abia incalzea, nu am verificat la timp si uite asa am ajuns sa coc bezeau 2 ore
. Deci verificati dinainte. Flacara trebuie sa fie la minim pt a nu se carboniza bezeaua, dar daca vedeti ca dupa 15 min nu e cat de cat cald in cuptor mariti un pic temperatura.
Se face intai zaharul pudra. Eu l-am pus in rasnita de cafea. Se bat albusurile cu praful de sare pana ce se obtine o spuma tare si lucioasa. Se pune apoi zaharul, cate o lingura cu varf o data si se mixeaza pana ce se topeste bine bine. Se procedeaza asa pana ce terminam tot zaharul. Dureaza mult
Punem apoi otetul, amidonul si vanilia si mixam bine bine 15 min!! Este gata atunci cand intoarcem castronul cu susul in jos iar bezeaua nu curge.
Pe o tava punem hartie de copt si cu lingura punem compozitia pe tava si o aranjam in forma de tort. Dati bezeaua la cuptorul incins fix 1 ora! La final va iesi un blat crocant la exterior si moale la interior.
Lasam bezeau la racit. Intre timp preparam spuma de frisca conform indicatiilor de pe pachet. Punem amidonul si zeama de lamaie si mai mixam 3 min
Dupa ce s a racit bine bezeaua, punem un strat de spuma de frisca si apoi ornam cu fructe. Se tine la frigider pana la servire
Calorii:
Calorii Prajitura Pavlova, by Sunshine
Poze: