Supa de linte greceasca
Ingrediente pentru supa de linte
500 g linte
2 cepe medii
1 catel de usturoi
2 foi de dafin
3-4 linguri ulei (de preferat de masline)
zeama de lamie dupa gust
Cum se face supa de linte
Se spala bine lintea si se pune la fiert. Dupa ce da un clocot, scurgem si aruncam prima apa si punem lintea in alta apa (fiarta in prelabil intr-o alta cratita), dupa principiul 1 parte de linte pentru 2,5 parti de apa.
Se lasa sa fioarba pentru aproximativ 50 de minute in cratita.
Cand fierbe, se adauga 2 cepe taiate marunt, 1 catel de usturoi tocat, 2 foi de dafin,ulei si se potriveste de sare.
Daca dorim, adaugam rosii proaspete sau suc de rosii. Supa de linte greceasca se serveste dreasa cu putina zeama de lamie
medeeams, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1986 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1469 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|