Daca asta e traducerea la Traditional English Steak Guiness Pie
Are destul de multe puncte, dar cu o salata langa, tine de foame o jumatate de zi! Toata reteta 32p, ies 4 portii, deci 8p de persoana.
400g carne de vita taiata cubulete
2 linguri faina
500 g ciuperci proaspete taiate felii
3 morcovi taiati felii
o ceapa mare
500 ml bere
o lingura zahar
2 lingurite ulei
foi de dafin, cimbru
Se dau cubuletele de carne prin faina si se pun la rumenit in ulei 5 minute. Apoi se adauga putina apa, morcovii si ceapa, calindu-se inca vreo 5 minute, amestecand sa nu se prinda. Apoi se pun ciupercile pentru inca 5 minute, berea, zaharul, mirodeniile, sare, piper si se lasa la foc mic 2 ore pana se fierbe carnea.
Intre timp se face o coca din 50 g unt 60% grasime cu 150 g faina si 4 linguri de apa cu sare, care se lasa la frigider minim 30 de minute.
Se pune intr-un vas de yenna, deasupra foaia de coca, si se pune la cuptor la foc iute 30 de minute. Pofta buna!