Pentru că am avut o sărbătoare săptămâna trecută, m-a dat talentul afară din casă și m-a trimis în bucătărie, unde am experimentat tot felul de bunătăți, toate bune și cât se putea de dietetice. Recunosc faptul că erau extrem de tentante, dar am rezistat, pentru că am obosit numai stând să le fac, așa că nu am gustat decât în limita admisă, însă musafirii le-au degustat cu mare plăcere și uimire, aș putea să spun, pentru faptul că lucrurile dietetice nu sunt neapărat odioase la gust
Pentru aceste fursecuri, am folosit o cantitate dublă de ingrediente și am înlocuit unele dintre ingredientele originale (pe care, totuși, le voi menționa pentru cele/cei ce vor să încerce, însă se vor modifica valorile nutriționale pe care le-am calculat după rețeta realizată de mine).
Ingrediente
- 165g unt de arahide
- 40g ulei de rapiță ( lapte de cocos în rețeta originală)
- 10g scorțișoară măcinată
- 250g zahăr brut (zahăr brun)
- 165g făină (eu am folosit făină ”Slăbește mâncând-amestec pentru patiserie”)
- 10g bicarbonat de sodiu
- 4 ouă
- 135g ciocolată albă topită
Ingredientele se amestecă în ordinea dată, apoi se ia cu o lingură din amestec și se pun grămăjoarele pe o foaie de copt, în tavă, la distanță unele de altele, pentru că ele se umflă la copt. Se lasă în cuptorul preîncălzit aproximativ 15 min., la foc potrivit.
Mie mi-au ieșit 36 de bucăți.
Poftă buna!
Valori nutriționale/bucată:
- calorii: 119.65
- grăsimi: 5.9g
- carbohidrați: 11.2g
- proteine: 3.4g
- fibre: 0.93g
- sodiu: 22.06mg