View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 27 oct 2010, 21:15:56
Ana Christina's Avatar
Ana Christina Ana Christina este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 23 oct 2010
Locaţie: Constanta, Romania
Vârsta: 41
Date: 160cm, 50kg
Mesaje: 7
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Post M-am lasat de fumat - efecte aparute (constipatie, posibila ingrasare)

Buna seara,

Imi cer mii de scuze daca intervin in discutie la momentul / locul nepotrivit. Mi-a fost jena sa creez un nou topic doar pentru asta, asa ca m-am gindit sa incerc aici.

Am reusit sa slabesc in un an vreo 16 kilograme, incepind lejer cu eliminarea mincatului acasa. Nu imi propusesem sa slabesc & habar n-aveam de calorii, asa ca la inceput ce a ajutat mult a fost ca am inceput sa maninc de la un take away care gatea cu mai putin de 1/2 din cantitatea de ulei pe care o foloseau parintii acasa. Treptat, kilogramele s-au dus, iar cind au stagnat si ulterior au inceput sa creasca usor, am avut grija la ce maninc, pina am ajuns la greutatea de acum. Intre timp, aflasem si eu despre calorii, asa ca asta mi-a permis sa ma mentin, fara a imi sacrifica pofta de dulciuri sau carne.

Mentionez ca faptul ca muncesc minim 10 ore pe zi intr-un birou nu lasa timp activitatilor sportive, ceea ce ma aduce la problema mea: m-am lasat de fumat Duminica trecuta, iar de atunci am incetat sa mai pot merge la baie in fiecare dimineata. De unde pina acum, tranzitul era Ok si se intimpla cu rare exceptii zilnic imediat dupa cafea & cele trei tigari de dimineata, acum am asteptat trei zile si pina la urma am luat Sennax deoarece devenise de-a dreptul ridicol cum muream de foame dar nu puteam minca din cauza ca ma durea burta.

Din cite am inteles, laxativele nu reprezinta o solutie de durata, dar deocamdata cam asta e singurul lucru care functioneaza in afara de a reveni la fumat. Imi place sa cred ca nu sint absurda, dar in conditiile in care de Duminica pina acum, eu am mincat Duminica la fel ca de obicei, iar in restul zilelor am sarit desertul pe care obisnuiam sa il iau zilnic (in jur de 300 calorii), mi se pare ridicol ca atunci cind ma cintaresc, cintarul sa imi arate cu un kilogram mai mult fata de Simbata cind inca fumam si aveam tranzit normal.

Realizez ca trebuie sa ii dau timp corpului sa se obisnuiasca, dar nici nu vreau sa risc sa ajung la cazul in care sint nevoita sa maninc in jur de 700 calorii desi mor de foame, dar nu pot adauga nimic la ele pentru ca ma doare stomacul (ceea ce a fost cazul la fiecare masa de prinz in ultimele zile), si chiar daca nu adaug, tot ma ingras... Din nimic.

Am citit pe forumuri (acesta si inca citeva) si am incercat (fara rezultate) urmatoarele lucruri: ceai de soc, ceai verde (nu cel anti-adipos), fructe & legume bogate in fibre (pe care oricum le mincam si inainte, asa ca nu stiu cit ajuta), lapte/iaurt dimineata.

Deocamdata, singurul lucru care functioneaza pare sa fie Sennax, dar nu vreau sa schimb dependenta de nicotina pe dependenta de laxativ, asa ca m-am gindit sa intreb si aici in caz ca stie cineva de modalitati de a usura tranzitul intestinal in conditiile unei schimbari atit de drastice precum renuntatul la fumat. Nu sint pretentioasa cu privire la cind se intimpla in cursul zilei, atita vreme cit am siguranta ca cea mai lunga perioada fara=1 zi (cum era inainte), ceea ce imi permite sa maninc normal, fara sa ma privez de toate cele & fara sa fac foamea.

In alte cuvinte, mi-as dori sa maninc la fel cum mincam si saptamina trecuta, adica MD + prinz + cina, iar ele sa se comporte exact ca atunci, adica sa nu imi adauge la greutate. Ajuta faptul ca maninc in fiecare zi cam acelasi lucru, asa ca stiu la nivel logic ca nu ar trebui sa iau in greutate... Singura schimbare e efectul renuntarii la fumat asupra tranzitului.

Imi cer scuze ca am fost asa vorba lunga, sper ca nu am deranjat pe nimeni, & multumesc in avans pentru rabdarea & timpul acordate.
Ana Christina, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1365 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 848 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Ana Christina; 27 oct 2010 at 21:21:09.
Răspuns cu citat