View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 08 dec 2010, 13:34:12
micutza1's Avatar
micutza1 micutza1 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 27 oct 2010
Locaţie: Atena, Grecia
Dieta: Dieta personalizata si mult sport !
Date: 160cm, 66kg
Mesaje: 489
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Da sau nu carbohidratilor ?

Despre carbohidrantii se spun multe .. eu am luat 2 pareri diferite - testate - de catre oamenii cu nume in domeniul sanatatii si a dietelor . Sa vedem ce spun fiecare :

1 . Arthur Agatson - doctor cardiolog american si initiatorul dietei SOUTH BEACH .

Dieta South Beach se bazeaza pe indexul glicemic al alimentelor. Carbohidratii (glucidele) au un index glicemic mare - cartofii, painea alba, pastele - produc o crestere mare si brusca a glicemiei si de aceea, necesita o cantitate mare de insulina pentru a fi metabolizati. Secretia de insulina va diminua foarte repede glicemia, ducind la senzatia de foame si lipsa de energie.
Va urma - deci - o noua indigestie de glucide si apoi se va ajunge la supraalimentare. Ca o consecinta, rezistenta organismului la actiunea insulinei va creste si... vor apare si kilogramele in plus.
Pentru a intrerupe deci cercul vicios, trebuie eliminati hidratii de carbon cu index glicemic mare, deoarece sunt urmati de senzatia de foame atit de repede.

Sa vedem acum a 2 parere care sustine consumarea de carbohidrantii :


2. Margaret Furtado - expertul consultat de Yahoo Health spune asa :
Pornirea majoritatii persoanelor care vor sa scape de cateva kilograme este de a renunta complet la carbohidrati. Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Tufts University, aceasta este cea mai mare greseala daca pui pret pe creierul tau. Si asta pentru ca mai putini carbohidrati inseamna un creier mai lent.

Lipsa reflexelor
In cadrul studiului derulat la Universitatea Tufts, au fost monitorizate, pe parcursul a trei saptamani, 19 femei cu varste cuprinse intre 22 si 55 de ani. 9 dintre ele au urmat un regim cu putini carbohidrati, restul renuntand la o parte din caloriile din alimentatie. Toti subiectii au fost supusi unor teste, in care le-au fost testate atentia, abilitatile cognitive, dar si memoria pe termen scurt sau lung. Dupa o saptamana de regim fara carbohidrati s-au observat primele efecte, creierul functionand din ce in ce mai greu in perioada imediat urmatoare.

In plus, reflexele celor care nu mai consumasera carbohidrati au fost mult incetinite, iar memoria a fost afectata in sens negativ.Fara combustibilul numit glucoza, incepem sa uitam si ne pierdem concentrarea

Explicatia acestor fenomene este aceea ca creierul foloseste glucoza pentru a se "hrani", insa nu are posibilitatea de a stoca acest "combustibil". Celulele nervoase utilizeaza imediat glucoza pentru a o transforma in energie.Daca nu o primesc, nu pot functiona la capacitate optima, iar urmarea imediata este aceea ca ne simtim incapabili de a ne concentra si incepem sa uitam.
Carbohidratii te fac mai fericit

Un alt studiu citat de Margaret Furtado concluzioneaza ca creierul cere carbohidrati in functie de provocarea intelectuala pe care o primeste. Cu alte cuvinte, cu cat mai mult este solicitat, cu atat mai multi carbohidrati trebuie sa intre in organism.

Din pacate, acesti carbohidrati nu se duc doar la creier, ei rotunjind intregul organism. Au insa si o alta calitate, aceea de a da o stare generala buna.
La un moment dat, s-ar putea pune problema: grasut, fericit si potent din punct de vedere intelectual sau slabut, nefericit si mai prostut?

De cati carbohidrati ai nevoie?
- Daca iti doresti sa slabesti si te simti in continuare atras de dietele cu putini carbohidrati, ar trebui sa stii ca creierul are nevoie de minimum 125 de grame de carbohidrati zilnic. Trebuie sa stii ca un fruct mediu sau o felie de paine inseamna 15 grame de carbohidrati.
- O ceasca de orez gatit este echivalentul a 45 de carbohidrati, iar un pahar de 220 de ml de lapte insemna 12 grame de carbohidrati.

- Daca optezi pentru 3 fructe, 4 legume si un pahar cu lapte zilnic, te vei afla la limita inferioara de carbohidrati care asigura functionarea creierului. Aceste portii iti vor asigura si necesarul de vitamine, minerale si fibre pentru o dieta sanatoasa si echilibrata.

Deci pana la urma ce facem : limitam carbohidrantii ca sa traim sanatos si sa ne mentinem silueta - sau Nu pentru a ne mentine creierul la functionare maxima ... ???
__________________
http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...pune-7013.html
crede in tine ... iubeste-te ... incurajaza-te ... fi mandra ... ceilalti te pot abandona, insa TU trebuie sa lupti mereu pentru TINE ... pentru cea ce vrei!!!
Răspuns cu citat