View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 20 ian 2011, 04:42:23
Nix's Avatar
Nix Nix este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 20 ian 2011
Locaţie: cluj, Romania
Vârsta: 39
Date: 167cm, 55kg
Mesaje: 7
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Cand mancatul se transforma in dependenta....

Buna tuturor,

Ma bucur sa va cunosc, sunt noua pe forum si as vrea sa VA ROG sa ma ajutati, intrucat se pare ca singura nu reusesc. Trebuie sa spun de la inceput ca nu am probleme grave cu greutatea, dar m-am ingrasat cu vreo 7 kg in ultimul an. Cum am pornit de undeva de la 50, ar putea sa nu para mult. Problema nu e neaparat asta, ci faptul ca am ajuns in aceasta situatie pt ca mananc necontrolat uneori. Spre exemplu azi am mancat in jur de 4 ciocolate, iar ieri nu am mancat mai nimic. Si tot asa...alternez perioadele in care mananc putin cu perioade in care mananc extrem de mult (in special dulciuri). Culmea - nu imi place mancarea in mod deosebit, nu mananc carne de 6 ani, ma pot abtine de la orice daca imi propun, dar in ultimul an, pe fondul unor nemultumiri din viata personala (presupun) am ajuns la ceea ce cred ca se numeste "binge eating".
Simt ca innebunesc dupa astfel de zile cand mananc necontrolat si totusi ele apar din ce in ce mai des. Am observat ca daca "calc stramb" pe parcursul zilei, mancand o bucatica de ciocolata, toata ziua e compromisa, cel mai probabil pana la 2 noaptea voi manca in jur de 3000-4000 de calorii.
Ma ingrozeste ideea ca ma voi imbolnavi daca continui asa sau ca nu voi reusi sa ma mai opresc!!
Am incercat sa-mi gasesc alte activitati sau sa determin ce probleme m-au adus aici, dar se pare ca nu reusesc sa rezolv nimic. Asadar, apelez la voi pentru ajutor.
Desigur, totul depinde de vointa mea, dar sunt convinsa ca sprijinul si sfaturile voastre imi vor fi de folos.
A mai trecut cineva prin asta? cum ati reusit sa rezistati? eu mai mult de 1-2 saptamani se pare ca nu rezist fara sa incalc chiar si principiile de bun simt ale mancatului normal. Cand citesc randurile astea imi e rusine de mine insami.
Multumesc ca existati, sper sa reusesc si sa pot sa-mi revin. Imi cer scuze daca am scris prea mult, ora inaintata e de vina.
Nix, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1489 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 972 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat