Ingrediente pentru 2 portii- 2 anghinare medii
- 2 felii de costita
- 2 oua
- 4 linguri de sos olandez
Mod de preparare:
Spalati tupinile de anghinare. Taiati-le la baza si inlaturati frunzulitele din partea de jos. Asezati tulpinile de anghinare in pozitie verticala intr-o oala adanca, cu 3-4 degete de apa in care ati pus putina sare. Acoperiti si fierbeti la foc mic 35-45 de minute.
Scoateti legumele si lasati-le sa se scurga.
Desfaceti frunzele ca pe petalele unei flori. Cu ajutorul unei linguri inlaturati cu atentie frunzele din partea de mijloc a legumelor. Pastrati-le la cald.
Rumeniti costita intr-o tigaie si fierbeti ouale-ochiuri in apa clocotita cu sare.
Puneti cate o felie de costita in fiecare anghinare. Asezati deasupra cate un ou-ochi si 2 linguri de sos olandez. Se poate consuma imediat.
Informatii nutritionale per portie: 227 calorii, 18 g proteine, 16 g carbohidrati, 12 g grasime, 3 g grasimi saturate, 540 mg sodiu, 225 mg colesterol, 8 g fibre.