Ingrediente pentru 2 portii:- 2 tablete de ciocolata amaruie de cate 30 g fiecare, maruntite
- 1/2 lingura frisca nebatuta
- esenta de migdale
- 8 capsune
Mod de preparare:
Se amesteca ciocolata si frisca intr-o cratita si se pune la foc mic pana cand ciocolata se topeste, amestecand in continuu.
Daca se foloseste cuptorul cu microunde, se pune amestecul intr-un vas de yena si se incalzeste la temperatura medie, timp de 1 minut, amestecand dupa 30 de secunde.
Se adauga esenta de migdale si se lasa sa se racoreasca.
Se pune fiecare capsuna in ciocolata topita, lasand sa se scurga sosul in exces. Se aseaza capsunele pe o hartie cerata. Se tin la frigider sau la congelator circa 15 minute, pana se incheaga ciocolata.
Informatii nutritionale per portie: 175 calorii, 3 g proteine, 24 g carbohidrati, 9 g grasime, 6 g grasimi saturate, 1 mg sodiu, 5 mg colesterol, 4 g fibre.