View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 08 ian 2010, 16:13:16
Aiurea's Avatar
Aiurea Aiurea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 08 ian 2010
Locaţie: Brasov, Romania
Vârsta: 37
Date: 163cm, 64kg
Mesaje: 93
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Smile Incepatoare in ale slabitului :)

Buna slabutelor !
Am 23 de ani, 1,63m si 65 de kg. O sa incep cu inceputul
Am fost un copil foarte slab dar cand am ajuns la adolescenta am luat brusc in greutate, in clasa a 7-a, a 8-a ajunsesem la 70-72 de kg. Cand am ajuns in clasa a 12-a s-a cam dus de tot copilaria mea, am intrat "in lume", stresul cu bac-ul, stresul cu admiterea la facultate, stresul cu sesiunile, stresul ca n-am bani sa platesc facultatea, un job minunat, promovare urmata de stresul functiei de conducere, stresul programului zilnic de 12 ore siiiiiii... in ultimii 3-4 ani ma mentineam pe la 55-57 de kg maxim. Recunosc ca de multe ori uitam sa mananc dar, tot mama mea avea grija sa mananc bine dimineata, ma astepta cu cina (de obicei mancam la 10-11 seara) si tot ea ma suna de 5 ori peste zi sa imi aminteasca sa mananc ce aveam in geanta Viata mea era sedentara 100%, imi miscam fundul din pat in masina, din masina pe scaunul de birou, de acolo iar in masina si iar in pat si uite asa am tinut-o aproape 2 ani. Eram multumita cred ))
Este clar si dovedit ca stresul are asupra mea efectul de "slabire", altfel nu imi explic cum mancam mult si la ore tarzii, miscare zero si totusi ma mentineam la 55 de kg...
Eeeee... acum se schimba situatia Radical chiar! Am ramas fara loc de munca de 5 luni, stau acasa si daca tot am stat acasa am luat cea mai buna decizie din ultima perioada: sa ma las de fumat. Si stiti ce? cu crize, cu urlete si plansete in primele zile am reusit Sunt nefumatoare cu acte in regula de 2 luni jumate. Este o alta discutie cu lasatul de fumatul si cu poftele din perioada imediat urmatoare, cine stie cunoaste Eu personal, din teama sa nu ma ingras (HA! chiar credeam ca-mi iese...stupid me!) de cate ori simteam nevoia de dulce, mancam seminte si beam pepsi. In primele saptamani mancam cate 2-3 pungi de seminte pe zi care desigur erau sarate ca asa erau mai bune De mentionat este si faptul ca eu de ani de zile beau multa apa, foarte multa apa. Apa plata, simpla, de la robinet, minim 3 litri pe zi si asta iarna, cand nu e cald deloc, vara ajung la 4-5 litri. Nu am probleme de sanatate, glicemia e ok, o verific periodic, e alta poveste si cu apa dar ideea e ca a fost o combinatie mortala apa + sare + desigur tot ce imi pica in mana in afara de dulciuri (creierul plangea atat de tare dupa nicotina....) Acum am 65 de kilograme... plaaaang... incerc sa-mi trag blugii pe mine si cu ochii inlacrimati constat ca nu mai pot sa-i inchei fara sa ma lupt serios cu ei si chiar si atunci incep sa mi se "reverse" colaceii A trecut perioada de ingrasare, mi s-au calmat poftele (tot mananc seminte odata pe saptamana ) si m-am hotarat ca ar fi timpul sa trec la fapte de Luni (e cel mai bine, nu? ) incep regim Am cautat cateva zile pe net regimuri drastice, slabire extra-super-mega rapida dar am stat apoi si m-am gandit putin, am citit mai multe forumuri, mi-am dat singura doua peste cap si m-am intrebat "unde te grabesti?" Sanatatea nu imi e pusa in pericol de aceste cateva kg (ce-i drept de la sare incepusem sa am palpitatii... dar au trecut cand m-am "lasat" de seminte), gafai putin, ma misc mai greu dar mi se pare normal tinand cont ca am pus 10 kg intr-o luna jumate... Asa ca m-am hotarat sa las regimurile drastice si sa incerc ceva "general"
Revin imediat
Aiurea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1579 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1062 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 288 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Slabuta; 11 ian 2010 at 12:12:07.