Va propun o reteta de sezon, pentru iubitoarele de legume varatice, care mie imi place mult
Caponata
Ingrediente:
-un sfert de cana ulei de masline extravirgin
-o vanata medie decojita si taiata cuburi
-1/2 ardei rosu
-1/2 de ceapa mica, taiata marunt
-1 catel de usturoi mare, pisat
-1/4 cana de apa
-2 linguri de zeama de lamaie proaspata
-sare dupa gust
-2 lingurite capere
-2 lingurite de patrunjel proaspat, maruntit
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare (chiar wok daca detineti) se incalzeste uleiul de masline la flacara medie. Se adauga apoi vanata cuburi, ardeiul, ceapa, usturoiul, apa, sarea si se aduce la fierbere. Cand incepe sa fiarba se acopera si se fierbe in continuare, amestecand din cand in cand, pana cand vanata s-a inmuiat si majoritatea lichidului s-a evaporat- aproximativ 15 minute.
Se serveste la temperatura camerei, dupa ce i-am adaugat lamaia, caperele si patrunjelul.
Pofta buna!
Carbohidrati: 2.5
Fibre: 2
Proteine: 1
Grasimi: 10
Calorii: 101