Esti pregatita pentru o experienta asiatica de zile mari? Astazi pregatim salata Thai cu pui, legume si taitei chinezesti la care adaugam ingredientul secret: sosul picant in stil asiatic.
Ingrediente:
- 200 de grame de piept de pui (taiat in felii subtiri)
- o punguta de taitei chinezesti
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 morcovi (curatati si rasi)
- 1 castravete (curatat si ras)
- 1/4 ceasca de busuioc proaspat
- sos picant asiatic
- sare
Optional: alune tocate marunt, frunze de menta proaspata, ardei gras taiat in bucatele mici
Sos picant asiatic:
Pentru a prepara sosul picant asiatic ai nevoie de:
- 4 bucati de praz tocat foarte marunt (foloseste doar partea alba)
- 2 catei de usturoi tocati
- 1/2 de ceasca de sos de soia
- 1/2 de ceasca de otet balsamic
- 2 linguri de zahar brun light
- 1 lingura de suc proaspat de lime
- 1/2 de lingurita de pasta de anchoa
- 1/2 lingurita de fulgi ardei iute
Amesteca intr-un castron toate ingredientele de mai sus si sosul e gata!
Mod de preparare:
1. Pune puiul intr-o punga alaturi de 1/2 din dressing. Lasa punga la marinat timp de 30 de minute la temperatura camerei sau peste noapte in frigider.
2. Intr-o oala mare cu apa si sare pune taiteii la fiert. Scurge, clateste cu apa rece si aseaza-i pe o farfurie.
3. Incinge uleiul intr-o tigaie mare si adauga puiul. Cand este gata transfera-l peste taitei pe farfurie.
4. Adauga in farfurie morcovii, castravetele si busuiocul (plus ingredientele optionale, daca ai ales sa le folosesti). Stropeste totul cu restul de dressing.
Pofta buna!