View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 09 feb 2010, 20:54:30
ianna's Avatar
ianna ianna este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 iun 2009
Locaţie: IL, Statele Unite ale Americii
Vârsta: 42
Dieta: sanatoasa verde si cu gratare
Date: 170cm, 64kg
Mesaje: 4.305
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 10 ori in 8 mesaje
Implicit Dieta si alaptarea

Articolul se adreseaza mamicilor care inca alapteaza!

Multe femei dupa nastere incep sa se uite mai insistent in oglinda si daca in timpul sarcinii isi admirau burtica acum nu le-a ramas decat sa vada o ramasita de burtica “goala” si poate mai multe sau mai putine sunculite de grasime decat inainte de sarcina. Si, evident, ca orice femeie, chiar daca este mamica, isi doreste sa arate bine si sa scape de kilogramele in plus. Vestea buna este ca probabil nu aveti de facut schimbari majore in alimentatia voastra dar sunt cateva considerente de luat in calcul.

1. Aşteptaţi până când copilul este de două luni alaptat înainte de orice regim alimentar.
Este mai bine să nu faceti nimic constient in pierderea greutatii decat după a doua lună. Acest lucru dă corpul tău timp suficient pentru a stabili cu succes o aprovizionare sănătoasa de lapte care este mai puţin probabil să fie afectat negativ dacă aportul caloric este restricţionat. Alăptarea copilului dumneavoastră poate duce la arderi de 300 pana la 800 de calorii pe zi - asa ca tinti cont de faptul că, chiar şi fără o dieta anume sunteţi pe drumul cel bun: ardeti calorii suplimentare.

2. La san fără restricţie.
Cercetarile au demonstrate că ambele: alăptarea mai frecventa şi alăptarea mai mult de şase luni duce la pierderea în greutate a mamei. Mâncaţi cel puţin 1800-2200 de calorii pe zi. În timpul alăptatului nu trebuie să consume mai puţin de 1800 de calorii pe zi, iar majoritatea femeilor ar trebui să staţi la aceasta limita si niciodata sub(decat la recomandarea medicului). Unele mame vor necesita mult mai mult decât acesta limita dar studiile arată că alimentatia mai slaba de 1500 kcal/zi poate pune în pericol aprovizionare laptelui si implicit si nutritia copilului dvs.

3. NU pierdeti în greutate mai mult de 1 kilogram pe săptămână
Dupa luna a doua de alaptare cele mai multe mame pot pierde în condiţii de siguranţă până la 1 kilogram pe săptămână, sau de 2.5 kilograme pe lună, neafectand aprovizionarea cu lapte sau cu bunăstarea copilului.

4. Micşorează caloriile treptat
O scădere bruscă în calorii poate reduce laptele considerabil. Cauza reducerii laptelui in scaderea brusca a caloriilor este datorata faptului ca organismul mamei se autoprotejeaza pe sine reducand resursele neesenţiale, cum ar fi producţia de lapte.

5. Evitati solutii rapide.
Diete bazate pe lichide, sarace in carbohidrati, vitamine, fibre, fier si/sau medicamente sau pastile de slabit nu sunt recomandate în timp ce se alăptează!

Ganditi-va ca doar alaptand ardeti intre 300 si 800 kcal/zi, plus ingrijirea copilului si a activitatilor zilnice care duc si ele la alte arderi de calorii va situeaza déjà la dieta ! Si pana la urma, de ce sa nu slabiti sanatos fara sa afectati copilul???!! Daca simtiti nevoia activitatilor fizice luati copilul la plimbare! Nu faceti exces nici la sport. Sportul arde calorii deci consuma din aportul caloric al laptelui.

Ce s-ar putea întâmpla în cazul în care o mamă care alăptează pierde din greutate prea repede?

· Este afectata sanatatea mamei – oboseala, depresie etc – vezi articole cu o alimentatie scazuta in calorii
· Poate duce la o cantitate redusă de lapte;
· Poate duce la o scadere in greutate a copilului – pentru ca nu este hranit cum/cat trebuie

O dieta echilibrata este important pentru sanatatea dumneavoastra si a copilului ! Una din minunile laptelui matern este că aceasta poate satisface nevoile copilului tau nutriţional. Dar, doar pentru că copilul dvs. nu va fi afectat de orice insuficienţă nutritionala din partea dumneavoastră, nu înseamnă că nu va avea de suferit. O alimentatie sanatoasa este importanta pentru că aveţi nevoie de energie pentru a satisface cerinţele fizice de a îngriji un copil, sau chiar mai multi, daca nu e primul copil.

Mancati sanatos si bine ! Puneti accent pe fructe, legume, carne slaba, gratare, cereale, lichide multe. Mancati diversificat ! Nu sunteti la regim de ingrasare dar nici de slabire. Trebuie sa invatati si sa intelegeti ca o data ce sunteti mamica aveti mai multe responabilitati, printre care si de A AVEA GRIJA DE NUTRITIA COPILULUI DVS.- reposabilitate ce NU trebuie neglijata ! Si pana la urma ce conteaza daca veti fi mai plinute pe perioada alaptatului daca veti avea un copil sanatos??? Dupa alaptare nu aveti decat sa incepeti sa faceti sport mai mult si sa tineti o dieta mai saraca in calorii pentru a va asigura ca ardeti surplusul de grasime.

Daca acest articol nu v-a convins ca trebuie sa aveti grija asupra alimentatiei dvs in timp ce alaptati atunci va recomand sa discutati cu doctorul dvs.
__________________
rog in profil sa mentionati dieta pe care o tineti -Succes si la un cantar cat mai zgarcit
jurnal Dupa fapta si rasplata
Alimentatia cu prea putine calorii - Slabute.ro
Sfaturi, de prin forum, adunate
Dieta si alaptarea
ianna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1835 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1318 kcal/zi. Pentru a slăbi 2.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1190 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de ianna; 09 feb 2010 at 20:57:48.
Răspuns cu citat