View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 22 dec 2011, 14:01:36
quarc's Avatar
quarc quarc este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Tribulatii despre sarbatorile de iarna

Sarbatorile de iarna sunt un motiv de bucurie din multe motive.
Sarbatorile de iarna sunt foarte bune pentru sport. Putem sa facem o varietate de sporturi, putem sa mergem la ski, ne putem permite sa ne relaxam, sa uitam de problmele cotidiene, sa mancam mai bine si sa dormim pe indelete.

Am remarcat pe acest forum o sursa de frustrare intensa a femeilor care sunt la dieta: teama de a scapa in mancare. Ca sa fim in tonul unui concurs trecut, aceasta atitudine, aplicata la o persoana de sex feminin o reduce la rangul de fetita. Este fix ca un copil care, dupa ce a facut ceva rau, se duce sa isi faca temele; se stie cu proverbiala musca pe caciula.
Cand vine vorba de sanantate aceasta atitudine mi se pare complet deplasata, chiar daunatoare si consider ca pe langa nestiinta este si o mare problema de perspectiva. Se plang ca nu sunt suficient de puternice sa reziste tentatiei. Eu le consider foarte puternice, iti trebuie o forta interioara nemaipomenita sa te infometezi voit. Eu unul am tot respectul pentru vointa celor care sunt in stare sa tina diete dintre cele mai fanteziste si o admiratie deosebita in ceea ce priveste rezistenta corpului uman la abuz.

Acum este un moment bun in care putem sa invatam de la noi insine, pur si simplu ascultandu-ne corpurile. Doar ca unii oameni nu vor sa invete; indiferent de sursa. Cu toate ca isi afirma dorinta de a invata si de a se schimba, ei raman pe loc, incatusati fiind de frica; de teama de necunoscut. Prefera sa se scalde in calda supa a mediocritatii, pangandu-si de mila si cautand compasiune in locuri nepotrivite.

Acum, in timpul sarbatorilor, avem timp. Chiar putem sa ducem un stil de viata sanatos. Suntem mai liberi, avem 8 ore din zi pe care le putem folosi pentru noi. Le folosim atat pentru spirit, recuperam cu studiul, stam cu familia dar este bine sa le folosim si pentru corp. Acum putem avea surplus de mancare si minus la stres. Putem sa mai dormim o ora doua. Stam pe langa casa, putem sa mancam de 5 ori pe zi, putem sa mergem la sala si sa lucram cu greutati. Muschii sunt plini de nutrienti, suntem odihniti, iar antrenamentele de forta in aceasta perioada mi se par cele mai productive. Nu zic sa ne aruncam pe oala de sarmale, dar o sarma, chiar doua in plus, inca un polonic de ciorba sau inca o felie de cozonac nu au ce rau sa ne faca atata timp cat ducem un stil de viata sanatos. Mancand echilibrat, un pahar de vin dupa masa si odihnindu-ne incepem sa ne reamintim cum este sa traim.

Va recomand putina gimnastica de inviorare, un mic dejun usor, si o alergare usoara - maxim 2k - in fiecare dimineata. Daca avem noroc prindem o ninsoare usoara, fix inainte de a se transforma in lapovita, cand nu este prea rece cat sa fie neplacut. Este un sentiment de nedescris, la cat urasc eu sa alerg pot spune ca in diminetile acestea chiar merita alergat. Orasul este pustiu, aerul este curat, nu sunt masini sau pietoni de ocolit. Daca plecati din oras este si mai frumos. Un inceput frumos al unei zile linistite langa cei iubiti. Daca suntem la munte, miscarea usoara de dimineata este totodata o metoda superba de incalzire, un preludiu natural pentru efortul ce urmeaza pe partie, fie ca e ski, saniuta sau celofan. Trebuie doar putina atentie la imbracaminte, o pereche de bocanci impermeabilizati corespunzator, o pereche de glezniere deoarece riscul de a aluneca este putin mai mare decat vara si un pachet de servetele.

Nu va place skiul, iesiti la taiat de lemne, dat zapada, faceti o plimbare pana la supermarketrul preferat doar ca sa va luati doua sticle de apa, inhamati-va o ora intr-o munca fizica bruta in aer liber, destindeti-va, lasati-va si mintea sa se relaxeze putin.
Suntem trup si suflet, trenuie sa avem grija de amandoua.

Haideti sa profitam de ce avem si sa ne bucuram de cateva zile de viata sanatoasa.
Cine stie, poate o sa ne placat?
Exista chiar riscul ca viata sanatoasa sa devina un obicei!


quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat