O reteta foarte usor de facut
Ingrediente:
2 oua intregi + 1 galbenus
1/2 cana fructoza
1/2 cana ulei - eu pun de soia, dar e bun oricare
1/2 cana lapte - eu folosesc Fulga 0,1% grasime
1 + 1/2 cana faina SM (slabesti mancand)
1 cana tarate
1 lingura bicarbonat de sodiu stinsa cu putina zeama de lamaie
5 - 6 linguri de mac, sau mai mult sau mai putin, dupa gust, optional si migdale taiate
coaja de la o lamaie rasa
eventual 1 fiola rom dr. O
Preparare:
Se bat ouale cu fructoza, la mixer, eu nu ma chinui prea mult, cat sa se amestece, se adauga uleiul si laptele, apoi in ploaie faina si taratele, alternativ, tot in timp ce batem cu mixerul. Impartim compozitia in doua, intr-un sfert din ea adaugam un galbenus si coaja de lamaie, aceasta compozitie se toarna in tava(peste foaia de copt), iar in cealalta compozitie adaugam macul, amestecam bine, punem migdalele daca vrem, turnam peste cealalta compozitie, si la cuptor 20 - 25 de min, pana trece de testul scobitorii. Mie mi se pare ca totul e conform
Pofta buna