View Single Post
  #10 (permalink)  
Vechi 23 dec 2011, 14:51:47
quarc's Avatar
quarc quarc este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Re: Tribulatii despre sarbatorile de iarna

M-am gandit indelung cum sa rapsund mai bine pasajelor de mai jos.


Citat:
Anterior postat de deadcountess Vezi mesajul
Da, normal ca le este teama sa nu scape la mancare deoarece tin diete care le priveaza de anumiti nutrienti (ex. low carb, low fat) Da, nu toti sunta asa "samurai" ca tine sa poata face fata oricarei tentatii, dar pt asta nimeni nu trebuie judecat asa aspru. Uiti un aspect al sarbatorilor: a fi mai ingaduitor, mai intelegator, mai pasnic. Asa ca o curiozitate, intreb pt ca vad nu esti supraponderal, tu ai tinut vreodata vre-un regim de slabire? Ai avut nevoie sa dai jos un nr. de kilograme format din doua cifre?

Ce spui tu suna bine in pricipiu, dar nu prea e realist pt ca din pacate o persoana sedentara sigur nu de sarbatori cand oamenii stau si manca se va apuca de sport si alimentatie sanatoasa. Deci ce rezolvi cu post-ul de mai sus? Sa faci acele persoane supraponderale care nu traiesc destul de sanatos sa se simta si mai prost, cu constiinta si mai incarcata, si apoi tot tu te miri de ce vin aici si se plang.

Nu ma intelege gresit, sfaturile sunt toatdeauna binevenite si folositoare dar "sa faci morala" oamenilor nu va fi niciodata un lucru bine primit.

Sarbatori fericite

Nu doresc judec pe nimeni altcineva decat pe mine insumi. Doar am facut cateva observatii. Este cert ca sunt mai dur, necizelat chiar.

Prefer sa cred ca morala este atunci cand spun cuiva in fata ceva de genul. Esti gras. Te-ai ingrasat pentru ca bla-bla! Nu cred ca am spus asa ceva,eu spun doar. "Vrei sa slabesti? Incearca si varianta asta."

Parerea mea este ca daca iti este bine nu vei face nimic. Putini se motiveaza din prea mult bine. Numai raul este promotorul actiunii. Daca esti multumit cu sine nu vei face nimic ca sa te imbunatatesti - spiritual sau fizic. Lipsa de evolutie este un lucru rau, deoarece singura constanta este schimbarea si a te lasa schimbat fara a avea un cuvant de spus mi se pare inconstienta. Nu trebuie sa avem mila cu noi insine, dar trebuie sa ne intelegem si sa ne exploatam corect. Vorba Parintelui Cleopa "Nu se cade a fi bland acolo unde nu trebuie a te purta cu blandete.", cu toate ca el o folosea in alt context, cred ca merge la fel de bine si in relatia sufletului cu corpul.

Persoanele supraponderale nu pot sa isi reproseze ca s-au ingrasat. Sunt prea multi factori care duc acolo. Ele pot sa isi reproseze un singurul lucru si asta numai dupa ce au luat decizia sa slabeasca. Ele isi pot reprosa doar ca nu au avut puterea sa inteleaga cum le functioneaza corpul. Vointa fara cunoastere este ca o barca pe uscat. Diete care priveaza corpul de nutrienti sunt prin definitie proaste. De ce? Pentru ca priveaza. Lipsa de intelegere poate sa vina dintr-un retard mental, din lipsa de informatie sau din lene. Lenea de cauta si de a te informa. Lenea se prezinta sub o mie de forme printre care putem enumera: nu am timp sa merg la sala, nu am timp sa gatesc, e greu sa imi pun ceva la pachetel, nu am timp sa citesc, este complicat sa fac zi de zi un anumit program de exercitii acasa, nu ies la alergat ca e prea frig, nu ies la alergat ca e prea cald si lista poate continua.

Faptul ca persoana sedentara in cauza a ajus aici inseamna ca deja si-a propus si se informeaza si probabil deja a esuat fie ca nu si-a definit telul corect, fie ca nu a avut uneltele necesare sa il atinga. Acum, de sarbatori, este momentul in care scuzele curente se demonteaza - ai timp, familia e cu tine si iti ofera confort si suport moral; nu te mai opreste nimic important de la atingerea scopului sau macar de la a face primul pas.

Majoritatea lumii de aici se plange de efectul yo-yo. Diete restrictive, infometare, glicemie scazuta, ameteala, sport in nestire, crampe. Toate astea denota o lipsa de intelegere. Faptul ca se plang ca dieta x si y si z nu au dat rezultate denota o lipsa a dorintei de a persevera in activitatea de informare si de intelegere. Dupa ce am facut o dieta, am slabit si ne-am ingrasat trebuie sa avem un moment de retard ca sa ne mai apucam de aceeasi dieta inca o data. Trebuie sa avem o problema majora la mansarda ca sa ne apuca de o a doua dieta fara sa ne informam temeinic de data asta. Suntem deja patiti. Sunt sute de carti despre nutritie, doctori, trebuie doar sa cautam si informati fiind sa cernem informatia. Acum, de sarbatori, este mai comod ca oricand sa avem access la o dieta echilibrata si sa vedem ce efecte are asupra noastra. Asta presupunand ca activitatea principala nu este indopatul.

Dietele privatoare sunt foarte delicate. Corpul cere lucrurile de care este privat, este cat se poate de natural sa ceara lucrurile de care are nevoie sa functioneze. Mintea neinformata corespunzator alege sa se impuna si se impune prost. Cand esti deshidrat iti este sete, cand nu mai ai mancare in tine, iti este foame; de ce sa te opui? Daca ai dat cu piciorul intr-o piatra, de doare ca a doua oara sa nu mai dai. Durerea, foamea si setea nu sunt singurele moduri in care corpul ne comunica. Daca tanjm dupa ceva inseamna ca avem un lips. Imi dau seama ca in postul anterior este posibil sa fi dat senaztia ca mananc o tableta de ciocolata odata. Nu este cazul, dar cand am pofta mananc poatae cu menta, poate neagra, poate cu lapte. Nu are rost sa ma retin de la a manca o amandina, de la bea o bera sau de la a bea o cafea. Insa ma retin de la a bea mai mult de un paharel de tuica sau mai mult de doua pahare de vin. Trebuie sa fim echilibrati, trebuie sa intelegem si sa invatam de unde vin poftele noastre si sa le potolim corect.

Stim sa citim, ne place sa credem ca sutnem oameni cultivati, dar refuzam sa ne ingrijim de propriul corp. Consideram ca il cunoastem atat de bine incat refuzam sa citim manualul de utilizare, il exploatam defectuos si ne miram cand se strica.

Cautati-va un maestru in ale sportului pe care va face placere sa il practicati. Cu timpul, atunci cand il veti gasi va fi precum ghidul care scoate harta si va arata cum sa stati pe drumul pe care sunteti deja, doar ca nu stiati.

In vorbele unui maestru, sper sa nu se supere ca il citez"La început a fost nevoia de a face mişcare. Totul este energie aflată în mişcare. Corpul nostru are nevoie pe tot parcursul vieţii de nişcare, precum de aer şi de apă, altfel se atrofiază. Problema este la alegerea mişcării. Acesta este una din cheile atingerii performanţei sportive, să alegi sau să fii îndrumat spre sportul care ţi se potriveşte."

quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat