Subiect: Jurnal Zoe
View Single Post
  #1013 (permalink)  
Vechi 12 mar 2014, 21:56:05
Zoe's Avatar
Zoe Zoe este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 08 iun 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Dieta: mâncat normal
Date: 172cm, 81kg
Mesaje: 7.736
Aprecieri acordate: 11.147
Am fost apreciat(a) de 10.558 ori in 5.263 mesaje
Implicit Re: Jurnal Zoe

Citat:
Anterior postat de CezaraCezarului Vezi mesajul


Hai ca de cand te tot astept sa-mi spui cum piureul de conopida e dragostea vietii tale culinare. Ce-mi place sa citesc ce mananci, parca e o poezie modernista cu fructe mici si creier, conopida si clafoutis. Avem si aliteratii.

Eu mi-s ingropata adanc in pamantul traducerilor, toate mesele mele-s formate din batoane, alune, iaurturi, rapid si satios si neprietenos cu cantarul. Dar daca pana de Paste nu o sa am sub 90 o sa incep sa nu mai dau cu pumnul in fata cand fac sport, ci in moaca-mi. Nu mai pot cu 999999, vreau 88888888.

Ah, acum ma anunta barbatul ca i s-a facut mila de mine vazandu-ma intre ambalaje de Fibrobar si-mi face niste ochiuri cu spanac, asa mai merge, e si starnirea milei o strategie de supravietuire.

Te pup si-s cu ochiul pe tickeru-ti! Spune si sufletului meu cum faci clafoutis, e reteta de pe aici de pe forum?
i-ha, ce bine c-ai trecut pe aci!
să-ţi povestesc. nu de alta, dar poate îmi mai trece de foame (spun dup-aia de la ce mi se trage)
deci: piureul este bestial. destul de gustos (cu lapte, sare şi piper oleacă, la marginea gustului scârbos de conopidă fiartă simplă, dar în plinătatea gustului de fin şi lapte al piureului adevărat), când e cald e şi mai bun, şi-mi place că mănânci juma' de kil - ad literam - şi înseamnă 235 de calorii, din care mai mult de jumătate e laptele , umple burta minunat şi ţine şi de foame, nu ca frunzoasele din salată care după o oră zici că n-au fost niciodată. aşadar da, mai repetăm experienţe minunate.
o prietenă cică să încerc şi combinat cu broccoli, dar o vreme rămân la el aşa cum e, să nu-l stric. plus că se face repede odată ce conopida e fiartă.

eu după o perioadă lungă din aia de îngropăciune, cum zici tu, am ieşit cu muuulte kile, celulită şi ţigla plecată de pe casă. de unde mi-am făcut programul ca la o oră să mă ridic minim zece minute. se prelungeşte programul de tradus (că ştiu ce înseamnă deadline-urile, i love the sound they make whooshing by ), dar te trezeşti şi cu lucruri făcute prin casă, inclusiv mâncare. încearcă, cândva . plus, minte mai limpede în corp mai sănătos, că te mai dezmorţeşti cu totul.

heeeei, îţi dai seama cum ar fi să faci jump & kick your own butt?

clafoutis e aşa, de pe la montignacii de la culinar, în citat:

Ingrediente:
Mai putin de 1 kg mere
3 oua
4 lg xilitol / fructoza
50 ml. ulei (sau unt topit)
100 ml lapte monti (smantana dulce + apa)
~100 gr. faina de migdale
50 gr. tarate de ovaz (optional)
½ pachetel praf de copt
1 fiola vanilie

* Merele curatate de coaja se taie ‘solzisori’ sau feliute fine (ca in poza) cu scula de curatat morcovi. Patentul apartine unei prietene.
* Forma de chec se imbraca cu hartie de copt, unsa (cu ulei). Cand am facut-o in forma de tarta s-a lipit prin diferite locuri cu toate ca unsesem forma
* Se presara (nu se indeasa) aceste bucatele de mere in forma de chec, direct pe hartie pana cand forma se umple aproape pana sus (ca in poza). Intre straturile de mere se pune pudra de scortisoara din belsug
• ouale intregi se mixeaza cu xilitolul/fructoza pana-si dubleaza volumul
• se adauga uleiul, cate putin, mixand in continuare,
• se adauga (faina de migdale + praf de copt + taratele de ovaz = amestecate separat)
• se toarna in fir subtire laptele monti
Eu am folosit de la inceput pana la sfarsit, mixerul. Fiecare face cum este obisnuita.
* Se rastoarna compozitia peste merele din forma si pe urma cu o furculita, se rascoleste putin printre mere ca sa patrunda compozitia intre toate merele.
Data viitoare am sa incerc altceva: rastorn merele, asa taiate, in compozitie si am sa le amestec usor, acolo si abia pe urma am sa le pun in forma
Oricum, a iesit perfect si asa cum am facut acum.
* Se tine la cuptor ( ~210 grade) cca. 30 minute. Se face proba cu scobitoarea, neaparat
* Cand se raceste, se rastoarna pe platou.


am încheiat citatul. eu am pus aşa: unt, lapte în loc de lapte monti, trei linguri de fructoză, că merele erau dulci, şi doar făină de migdale, fără ovăz, că asta aveam în casă. am pus merele direct în compoziţie şi le-am amestecat uşurel, apoi l-am turnat în două tăvi de chec, în loc de una mai mare, drept care a ieşit cam plat. dar vreau să zic că e bestial, l-a ras dragul pe trei sferturi, deşi era pentru musafiri, şi am apucat să rod şi eu câteva felii care se topesc în gură.

mulţumită?
__________________

love yourself, trust yourself.
what is the kindest thing I can do for myself right now?



Zoe, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Zoe, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2025 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1508 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui Zoe:
CezaraCezarului (12 mar 2014), rozica1965 (12 mar 2014)