Atunci poti sa incerci sa mananci in continuare sanatos dar sa disociezi alimentele pe mese
CLASIFICAREA ALIMENTELOR
in functie de criteriul disocierii
GRUPA 1
Proteine
• Carne
• Branza
• Oua
• Peste
• Soia
• Iaurt
• Lapte GRUPA 2
Alimente neutre
• Legume
• Verdeturi
• Fructe
• Seminte
• Nuci
• Condimente
• Ulei de maslineGRUPA 3
Glucide
• Paine
• Prajituri
• Biscuiti
• Paste
• Cartofi
• Orez
• Zahar, Miere
Reguli de baza pentru disocierea alimentelor (pe mese)
• Poti combina orice aliment din GRUPA 1 cu cele din GRUPA 2
• Poti combina alimentele din GRUPA 3 cu cele din GRUPA 2
• NU combina niciodata GRUPA 1 cu GRUPA 3 !
• Glucidele NU se consuma impreuna cu proteinele si fructele acide
• Legumele si fructele trebuie sa stea la baza unei diete sanatoase de slabire
• Proteinele, glucidele si grasimile trebuie consumate in cantitati reduse
• Consuma numai cereale integrale si glucide neprocesate(naturale)
• Elimina din dieta alimentele rafinate(zahar rafinat, ulei rafinat)
• Intre mesele cu proteine si cele cu glucide este necesar un interval de 3-4 ore
• Laptele nu trebuie combinat cu nici un aliment