View Single Post
  #1050 (permalink)  
Vechi 05 dec 2010, 22:44:34
rozica1965's Avatar
rozica1965 rozica1965 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa expert
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 aug 2010
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 58
Dieta: gastric sleeve
Date: 154cm, 77kg
Mesaje: 68.156
Aprecieri acordate: 47.414
Am fost apreciat(a) de 45.907 ori in 24.999 mesaje
Implicit Re: Regimul Dukan - 4 etape pentru o silueta ideala

Citat:
Anterior postat de Nemo Vezi mesajul
Salutare,
Yolanda, se pare ca esti intr-o faza de platou.Cauzele sunt multiple - in faza de atac, organismul pierde greutate prin pierdere de apa si grasimi, odata cu trecerea la faza a doua, pierderea de grasimi se pastreaza, dar cu o viteza mai mica, in schimb apa revine si mascheaza pierderea reala in greutate. In al doilea rand, organismul se adapteaza la aportul energetic mai redus si reuseste sa extraga din ceea ce primeste mai multe substante nutritive, mai multa energie. Acest lucru e absolut normal.
Ce se poate face - incearca sa reduci cantitatea de sare folosita zilnic, verifica, daca folosesti apa minerala, daca nu e cumva prea salina (continutul de Na cat mai mic posibil)si creste cantitatea la 2 litri pe zi, 2 linguri de tarate de ovaz obligatoriu si mersul pe jos zilnic - 30 minute.
Daca acestea sunt OK si totusi greutatea stagneaza, poti sa dai un bobarnac organismului - daca esti pe varianta 1 zi pp, 1 zi pl, introdu un "push" de 4 zile pp si mareste durata plimbarii zilnice la 60 de minute.
Daca ai urmat pina acum alternanta 5/5, treci linistita pe 1/1, mai putin frustranta si dupa o saptamina introdu acel bobarnac de 4 zile pp.
Si mai sunt cateva mici trucuri care pot fi folosite oricand si actioneaza la nivelul asa numitei balante energetice care asigura homeostazia (constantele fiziologice ale organismului) : bea apa rece, redu temperatura din apartament la 22 de grade, incearca sa reduci temperatura dusului la 25 de grade pentru 2-3 minute, foloseste un pulover mai putin, in loc de guma de mestecat foloseste cuburi de gheata din apa cu un pic de suc de lamaie si indulcitor. Dar atentie, aste sunt lucruri cu care nu trebuie exagerat - nu e prea funny sa reusesti sa dai jos din kilograme din cauza regimului de spital, unde ai stat 2 luni sa te tratezi de pneumonie...
Le-am mentionat deorece se pot folosi in perioadele cheie, cresc putin consumul energetic al organismului.
In rest, kilogramele pierdute se incadreaza in limitele normale - intre 2 si 4 kg in medie in faza de atac, apoi 1 kg pe saptamana. Atentie din nou - aceste sunt valori medii, fiecare dintre noi va avea un ritm propriu.
Sper ca te ajuta datele de mai sus.
Nu fi descurajata si succes in continuare.
Nemo,cred ca trebuie sa iti schimbi meseria...in medic nutritionist..esti o enciclopedie in materie...