View Single Post
  #109 (permalink)  
Vechi 31 ian 2012, 12:23:37
roxxialexx's Avatar
roxxialexx roxxialexx este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 17 feb 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Dieta: Hipocalorica personalizata cu principii Rina's 90
Date: 160cm, 65kg
Mesaje: 4.716
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 13 ori in 12 mesaje
Implicit Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate

De ce nu sunt bune prajelile?


Deja se ştie că ridicarea temperaturii, creează modificări în structura moleculelor acizilor graşi sau a glicerinei, rezultând substanţe agresive, dintre care unele sunt chiar mai toxice decât cele din fumul de ţigară. Grăsimile supraîncălzite pierd acizii nesaturaţi, prin desfacerea legăturilor duble (saturare), transformându-se în lipidele saturate, care nu sunt sănătoase, deoarece cresc colesterolemia, trigliceridemia şi masa adipoasă. Dar lucrurile nu se opresc aici. Sub influenţa ridicării temperaturi mai au loc o serie de transformări, din care rezultă compuşi care irită şi intoxică tubul digestiv, precum şi molecule nocive, cu potenţial cancerigen, ce trec prin membranele intestinale în sânge, de aici răspândindu-se în toate ţesuturile, aşa cum este acroleina.
Alimentele cu conţinut mare de amidon (cartofii, făina), prin prăjire, degajă, pe lângă acroleină, un alt compus deosebit de dăunător; acrilamida. De aceea, cartofii prăjiţi, rântaşurile tradiţionale, şi toate produsele de tip "pane", sunt considerate a fi deosebit de periculoase pentru sănătate. Nu trebuie uitat faptul că, produsele de origine vegetală, sunt cele mai benefice organismului, doar atâta timp cât sunt preparate şi consumate corespunzător. Însă în cazul preparării inadecvate, acestea devin adevărate otrăvuri, întrecând în nocivitate produsele animaliere.
Nu întâmplător, în alcătuirea tuturor regimurilor alimentare ale pacienţilor, indiferent de boală, prăjelile în ulei şi în alte grăsimi, sunt cu totul excluse. Toate persoanele sănătoase care nu doresc să devină "viitori pacienţi", trebuie să evite de asemenea astfel de preparate alimentare.


(sursa: bioterapi.ro)
roxxialexx, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2018 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1501 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1244 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]