View Single Post
  #11 (permalink)  
Vechi 07 oct 2019, 13:03:45
Rallara's Avatar
Rallara Rallara este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 09 feb 2012
Locaţie: Edinburgh, Anglia
Vârsta: 38
Dieta: South Beach
Date: 172cm, 91.2kg
Mesaje: 7.366
Aprecieri acordate: 3.894
Am fost apreciat(a) de 3.171 ori in 1.682 mesaje
Implicit Re: Bored with Being Fat

Buna Ciucik,

Bine ai revenit, vreau sa iti urez succes in atingerea kilogramelor dorite, sa fii tare!

Un sfat si de la mine ar fi sa ai grija de psihic mai mult decat de dieta si plan de slabit. Eu asta am invatat din propria experienta. De multe ori nu avem un plan pentru partea asta si nu am vazut pe multe lume ridicand problema tariei de caracter. Cat de important e factorul mintii? E important sa discutam de ce se intampla cand cedam, cand nu mai putem, ce facem cand credem ca nu suntem tari, cand nu vedem rezultate? Cum ne mentinem ATUNCI motivatia? Cand nu suntem decat noi cu noi, singure in mintea noastra. In grupurile de slabit, in reviste si in general, majoritatea discutiilor se refera la calorii, diete, sport si nutritie. Ceea ce e corect. Doar ca nu toate suntem la fel si multe dintre persoanele de aici inclusiv eu, stiu filozofia si tot ce e de stiut despre sanatos dar cand vine vorba de practica se produc esecuri din diverse motive, evenimente si situatii care declaseanza procese in noi. Ok, da, unele persoane cand sunt triste/suparate/nervoase mananca. Asta stim toti. Eu ma refer cat ne gandim la reactie. Cand e fractiunea de secunda cand dam cu piciorul si facem binge? Nu e ce s-a intamplat in ziua respectiva, e de fapt cum noi reactionam la factorii din jur. E vorba de incredere, de tarie de caracter. Care se poate invata, exersa si deveni un stil de viata. Iti zic asta pentru ca am stat aici acum cateva luni la inceput, unul dintre cele… nenumarate incercari de a reincepe sa slabesc… lipsita de incredere in mine, doar cu cunostinte imposibil sa le aplic cu toate ca nu imi doream nimic mai mult decat sa slabesc. Cosmaruri, satula de mine, depresiva pot zice… nefericita. Neimplinita. Dar motivata. Pentru cat? Pentu o zi… o saptamana, doua. O luna. Ca apoi sa esuez. Iar si iar. Si am stat si m-am gandit… ce nu merge aici… unde gresesc, ce se intampla? Reusesc in aproape tot ce imi propun, doar aici pare imposibil?? Asa ca mi-am dat seama ca trebuie sa fie ceva legat de psihic, lucru la care nu ma gandisem suficient.

Ca sa trec la subiect, mi-am facut o lista cu ''defecte'' pe care le am si scenarii in care ma regasesc si aici partea importanta: ce fac ca sa le contraatac. Din pacate astea sunt lucruri la care trebuie sa ne ajutam singuri, sa ne cunoastem suficient, cum reactionam, cum suntem cu adevarat, ce facem cand…, s.a.m.d. La mine... a functionat incredibil… eu am avut noroc, nu am avut pofte aproape deloc in astea 4 luni, lucru inimaginabil pentru mine... dar doar pentru ca am stiut cum sa ma tin concentrata pe altceva. Si sunt la fel de motivata ca in prima zi, chiar daca am calcat stramb uneori. Alta data erau repercursiuni… anume renuntam. Asa ca, gandeste-te... si gandeste-te ca la un joc de sah. La ce piesa va alege oponentul si in ce situatie te vei gasi - ce miscare faci atunci. Prevede, previna si anuleaza eventuale pericole prin a fi pregatita si a reactiona CORECT.

Un exemplu la care ma gandesc pentru tine: sa folosesti poftele ca si atu. Sa le transformi in ceva pozitiv prin asocierea lor cu un alt lucru ce il faci cand iti vine pofta. Bea 2 cani pline de apa si apoi fa flotari. 5, 10 etc le poti mari numarul. Daca esti la servici te gandesti la o alternativa. Poti face genuflexiuni la baie de exemplu. Pana pofta dispare. Important e sa nu te gandesti la asta ca si o pedeapsa pt. gandul necurat ci ca si exercitiu mental care cu timpul te va ajuta sa iti schimbi atitudinea cand vie vorba de incercari de care ne lovim, sa te simti bine si mandra de tine chiar daca ai poftit dulce pentru ca rezultatul a iesit in favoarea ta. Sportul anuleaza poftele pentru un timp. Daca revin, fii cu atat mai motivata. Invata sa apreciezi acea ''durere'' si lipsa, sa o consideri o energie care iti aminteste ca ai decis sa lupti pentru ceea ce vrei, las-o sa stea acolo in minte si continua sa faci exercitiile la care te-ai hotarat. O alta alternativa e sa manaci sarat cand ai pofta de dulce. Sau bea o cana de ceai verde de fiecare data. Si gandeste-te pozitiv ca iti cresti metabolismul cu fiecare cana. Cu fiecare cana esti mai aproape de a-ti depasi pofta de dulce. Sunt numeroase posibilitati… Totul e in mintea noastra Toata puterea, toata drama, toata frumusetea si toata motivatia, trebuie sa stii numai cum sa o activezi si o mentii activa.

Spor si succes, sunt sigura ca vei reusi!
__________________
Rallara, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Rallara, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2253 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1736 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1220 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui Rallara:
Laura (07 oct 2019), lidiuta (07 oct 2019)