View Single Post
  #14 (permalink)  
Vechi 30 apr 2012, 10:30:03
veroniqu's Avatar
veroniqu veroniqu este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 12 apr 2012
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 32
Date: 163cm, 64kg
Mesaje: 3
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Post heeeeeeelp

Salut. Am 21 de ani si la momentul dat cred ca sufar de binge eating. Am nevoie de ajutorul vostru, dar mai intai de toate vreau sa va povestesc istoria mea.
Am fost un copil plinut, se datoreaza probabil si legaturilor genitice(tatul meu avand probleme cu greutatea si sora lui) dar cred si din cauza alimentatiei gresite din copilarie. Am incercat de mai multe ori sa slabesc in adolescenta cu diete minune pe care le auzeam la tv dar nicioadata nu a mers, ba ca se apropia o sarbatoare, etc. Insa, dupa primul an de studentie m-am ingrasat si mai mult atingand greutatea de 74 kg la 164 cm inaltime. Si atunci m-am pus pe treaba.
In iunie 2010 am inceput sa fac sport si sa mananc sanatos, de la inceput a mers destul de bine si corect. O ora de sport si cu 3 mese pe zi (dimineata cereale cu lapte, la pranz salata cu piept de pui, seara iaurt si fruct), adica un regim cat de cat corect initiat dupa propriile mele ganduri despre o dieta ratioanala. Timp de 10 sapt am slabit 8 kg, apoi s-a inceput cel de al doilea an la universitate, am plecat de acasa sportul il faceam regulat si mancam corect dar si putin. Rezultate erau dar mai mici in comparatie cu kg pierdute de vara adica slabeam deja 2 kg pe luna. Acum inteleg ca asa era corect dar atunci doream cat mai repede sa slabesc si am inceput un alt regim mai drastic adica practic mancarea normala pe care o mancam am exclus-o. Accum mancam fructe, legume, lactate degresata si atat. Deja in iunie 2011 mi-am atins obiectivul de 55 kg, nu mai doream sa slabesc dar din cauza fricei de a ma ingrasa am mentinut regimul vara, astfel mancam numai fructe toata vara si dupa 18 nu mancam ,sport faceam 2 h pe zi. In fine aratam foarte bine aveam 54 de kg nu aveam nici o dorinta de a manca patiserie, carne etc. Pur si simplu uitasem gustul mancarii. Apoi in august am plecat cu familia la mare, hotel all inclusive, parintii mi-au zis ca o sapt nu va fi nimic si trebuie sa incerc sa mananc ce vreau. Da, am mancat si am pus 3 kg dar pe langa problema de acum inteleg ca atunci a fost totul ok. Adica mancam normal fara nici un fel de exces, ma opream la timp. Am venit acasa si am dat kg in plus intr-o sapt cu regimul meu anterior. Apoi a venit septembrie iarasi am plecat de acasa, deja nu mai aveam posibilitatea de a face sport si pe langa asta m-am relaxat si aveam cel putin o data pe 2 zile pe sapt cand mancam in exces ciocolate, tarte, placinte etc. In fine asa a decurs pe parcursul mai multor luni iar acum practic cand vin acasa la weekend mananc totul ce imi sta in cale. Apoi plec si incerc sa dau jos kg mancand 1 mar pe zi ,si iarasi revin acasa mancand fast/food. Deci, acum am ajuns la 63 de kg. Vreau deja sa trec peste problema asta, vreau sa incep sa mananc corect, sa fac sport sa ajung cel putin la kg pe care le-am avut vara dar printr-un regim normal, fara infometare, corect.
Am dat de cartea Traiesc, deci ma abtin, as dori sa impimentez sfaturile de acolo, dar cea mai mare frica e ca o sa ma ingras si mai mult. Avand anterior un regim cu sub 1000 kcal zilnic acum cand am sa trec la un regim mai caloric sa nu pun si ami multe kg.
Astept sfaturile voastre.Va multumesc
veroniqu, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1608 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1091 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat