Subiect: Psoriazis
View Single Post
  #14 (permalink)  
Vechi 31 mai 2010, 16:29:05
doru's Avatar
doru doru este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 02 mar 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 46
Dieta: Visez la stil de viata 100% sanatos :)
Date: 180cm, 76.2kg
Mesaje: 48
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Psoriazis

Am mai studiat pe net problema de unde poate aparea psoriazis la o persoana si se pare ca nimeni nu este in stare sa dea un raspuns coerent. Peste tot se zice ca ar fi o problema ereditara. Este o boala cronica, care se manifesta recurent, declansata de unii factori externi.

Peste tot se presupune ca ar fi de vina sistemul imunitar, care transmite semnale gresite celulelor pielii sa se dezvolte in exces. Dezvoltarea in exces a celulelor pielii, se pare ca produce leziunile de pe piele, care in dependenta de persoana, pot fi intinse pe o anumita suprafata a corpului.

Se pare ca nu este obligatoriu sa se manifeste doar sub forma de matreata pe scalp si pete rosii pe corp, mai pot fi afectate si unghiile atat de la maini, cat si de la picioare.

Scria pe undeva ca, etapa in care apar eruptiile pe piele, din cauza acestei boli este declansata de anumiti factori externi. Mi-a venit in minte o idee interesanta, poate vi se pare utila .

Din moment ce este ereditara aceasta boala, inseamna ca, cel putin unul dintre parintii mei trebuie sa aiba psoriazis, dar eu nu am observat astfel de efecte la nici unul dintre ei. Trebuie sa mentionez, ca parintii mei traiesc intr-un sat, au casa pe pamant si isi cresc singuri mancarea (au gaini, porc, porumb, grau, gradina cu legume, fac conserve pentru iarna, etc.). Pana si painea o coace mama la cuptor odata la una sau doua saptamani. O concluzie logica la toate acestea ar fi ca eu, spre deosebire de ei, am alt mediu care imi declanseaza aceste manifestari ale bolii. Alimentatia proasta, mediu poluat, stres, zgomot, sedentarism, problemele zilnice, etc. Cateodata stai si te gandesti evoluam sau regresam ?

Totusi problema tratamentului acestei boli ramane, deoarece pe moment se trateaza doar efectele si nu cauza. Daca este sa dau cu presupusul, tare ma tem ca, fiind o boala genetica, o sa fie foarte greu de tratat si conceptul de "tratament genetic" ma face sa-mi treaca fiorii .

Mi-a mai venit o asemanare in minte. Se pare ca tratamentul psoriazisului este asemanator ca mod de abordare cu slabirea. Poti sa tratezi efectele pe moment cu mai multe medicamente, dar totul pana la urmatoarea data viitoare, cand reapare iar . Si la psoriazis, trebuie de gandit pe termen lung si imbunatatit stilul de viata la baza, identificata cauza (din cate cazuri stiu eu, majoritatea au o viata agitata si nesanatoasa) si de lucrat asupra ei.
doru, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2364 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1847 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1848 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat