View Single Post
  #188 (permalink)  
Vechi 26 oct 2009, 13:28:34
Diana27's Avatar
Diana27 Diana27 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 14 iul 2009
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 42
Dieta: Weight Watchers
Date: 160cm, 59.7kg
Mesaje: 8
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Principiile, meniul si rezultatele Dietei Scarsdale

Buna, Marilin!

In primul rand, am sa-ti spun de ce am ales Scarsdale.
Vroiam sa dau cateva kg jos (mai mult un moft decat o necesitate) si m-am documentat cu privire la mai multe diete, mai mult sau mai putin mediatizate. Bineinteles, niciuna nu este fara sacrificii si niciuna nu este perfecta, nu degeaba esti sfatuita sa consulti medicul inainte de a incepe orice cura de slabire!
Într-un final, Scarsdale mi s-a parut a fi cea mai potrivita pentru mine, deoarece eu sunt o persoana destul de gurmanda, imi place carnea si celelalte alimente permise de dieta, precum si faptul ca nu trebuie sa imi impun limite. Scarsdale, fiind o dieta proteica, iti permite sa mananci pe saturate si sanatos, fara a acumula un numar mare de calorii. Iti ofera o sursa minima de carbohidrati (din felia de paine de dimineata si din unele alimente pe care le mai consumi), proteine, vitamine, fibre si celelalte substante pe care le iei din legume, fructe, oua, carne.
Tocmai din cauza ca are un numar mic de calorii, aceasta dieta nu trebuie tinuta mai mult de 2 saptamani, dupa care sunt permise mai multe alimente.
Eu am luat, in perioada dietei, calciu si magneziu preventiv.
Am consultat un medic nutritionist inainte de a o incepe si si acesta mi-a recomandat-o, zicandu-mi ca este una din dietele pe care le recomanda adesea persoanelor care vor sa slabeasca.
Bineinteles, povestea celor 7 sau 9 kg date jos in 2 saptamani este un mit (cel putin in cazul meu), eu am slabit 2,5 - 3 kg, dar sunt multumita. Pe langa asta, tinand dieta, mi s-au intamplat si urmatoarele lucruri:
- am devenit mai disciplinata, mananc 3 mese pe zi la aceeasi ora si nu mai sunt tentata „sa sar calul" si sa iau supliment, cand simt ca m-am saturat, ma ridic de la masa;
- au inceput sa imi placa mai mult preparatele facute pe grill, fierte sau crude decat cele cu ulei sau prajite.
Pe de alta parte, dieta nu iti impune cat sa mananci, fiecare stiind singur de cat are nevoie pentru a se simti satul. Daca sunt persoane care, la 100 de kg mananca cat altele care au 50, ori se infometeaza ori chiar le este suficient atata, dar astea sunt exceptii.
Nu o consider o dieta minune, pur si simplu este mai putin restrictiva decat altele. Cred ca are atatea adepte deoarece nu te infometezi tinand-o si nu devine plictisitoare, avand un meniu destul de variat.

Cat despre paine, nu cred ca efectele dietei tin neaparat de prajirea sau neprajirea acesteia.
Dupa cum am mai spus, eu o prajesc pentru ca e mai gustoasa si pentru ca absoarbe parte din aciditatea din stomac, mai ales ca o mananci in combinatie cu grepfruit.
Substanta din painea prajita care este daunatoare este acrilamida, insa aceasta se gaseste si in cereale, biscuiti, cafea, carne, cartofi si in cremele de fata si nu putem evita chiar toate aceste produse, nu-i asa? Nimeni nu ne pune sa prajim painea pana la ardere, nu? Dar daca tie nu iti pica bine, poti s-o mananci oricum.

Daca nu te simti in largul tau cu Scarsdale, incearca altceva, de pilda dieta hipocalorica a d-nei dr. Mihaela Bilic, care este una sanatoasa, cu cca 1200 calorii, cu portioare mici, dar destul de variate.

Tine-ne la curent cu concluzia la care ajungi!

Toate cele bune!
Diana
Diana27, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1690 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1173 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1174 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat