Citat:
Anterior postat de roxxialexx
MANCARE DE FASOLE VERDE
Ingrediente:
fasole verde
2-3 cepe
ardei gras
2-3 linguri de bulion
3-4 catei de usturoi
marar, patrunjel
3-4 linguri de ulei de masline
sare, piper
Preparare:
Calim ceapa tocata marunt in 3-4 linguri de ulei de masline, apoi adaugam si ardeiul gras tocat marunt. Eu am pus si 2 fire de ceapa verde.
Dupa 3-4 minute punem si fasolea verde si punem apa (fierbinte de preferat)
cat aproape sa o acopere (mie imi place mai zemoasa, fiecare cum prefera).
Punem sare si lasam sa fiarba.
Cand fasolea e aproape fiarta se pune bulionul.
Daca intre timp apa scade prea mult mai putem adauga (tot fierbinte).
Punem piperul si un varf de lingurita de zahar (eu pun aproape in toate mancarurile) apoi usturoiul zdrobit si mai lasam sa fiarba cca 5-10 minute.
Se stinge focul si se pun patrunjelul si mararul tocate.
|
slabutelor ,ajutati-ma ca nu mai inteleg deloc.Gasesc o mare confuzie cu fasolea pastai.Unii zic ca intra la verdeturi altii la amidon,care varianta e corecta?postez un citat din sectiunea de retete carbohidrati: Fasolea boabe este la amidon.
Fasolea verde se poate consuma in orice zi, e leguma fara asa mult amidon.
Porumbul dulce la amidon, malaiul la carbo.
Smantana este permisa in orice zi, cu exceptia celei de fructe/legume
tnscatalina, necesarul caloric zilnic pentru
a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică
Usor activ, este de
1725 kcal/zi. Pentru
a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ
1208 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ
692 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă
slăbit sănătos,
înfometare,
pericol pentru viaţă.
[
Calculator calorii]