View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 26 nov 2010, 18:32:16
micutza1's Avatar
micutza1 micutza1 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 27 oct 2010
Locaţie: Atena, Grecia
Dieta: Dieta personalizata si mult sport !
Date: 160cm, 66kg
Mesaje: 489
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Thumbs up Re: Alimente care ne ajuta sa slabim - salata verde

In lista alimentelor care ne ajuta in lupta cu kg in plus se numara si salata verde .
De ce ? Haide-ti sa vedem:

Beneficiile "partii crude" ale dietei tale

In primul rand, desi nu toata lumea tolereaza foarte bine legumele in stare cruda (ci mai degraba gatite), acestea, printre care si salata verde, sunt foarte benefice asupra sanatatii tale. Salata in stare cruda este buna pentru mentinerea continutului intestinal umed, totusi cei cu intestine inflamate trebuie sa o consume cu grija, este de parere nutritionistul american Henry Bieler in cartea sa "Mancarea este cel mai bun medicament". Cu alte cuvinte, iti mentine o stare de echilibru. Multi sunt de asemenea de parere ca enzimele naturale care se gasesc in salata te ajuta sa ai o digestie buna si previn stresarea organismului.



Salata verde - izvor de vitamine si nutrienti



Un studiu desfasurat de catre Scoala Publica de Sanatate UCLA si Centrul Stiintific de Sanatate al Universitatii din Louisiana a concluzionat ca cei care consuma salata verde au un nivel considerabil mai mare de vitamina C, E, B6 si acid folic, nutrienti-cheie care mentin un sistem imunitar sanatos si reduc riscul de obezitate, boli cardiace si alte boli cronice. Mai mult, jumatate dintre noi nu avem cantitatile necesare din acesti nutrienti, asa ca beneficiile consumului de salata verde sunt cu atat mai evidente.

Unele specii de salata verde (cum este salata Romaine cu frunza crocanta si lunga) sunt surse excelente de vitamina A, vitamina C, mangan si crom, continand de asemenea fibre, vitamina B1, B2 si anumite minerale: potasiu, fier, molibden si fosfor.

Carotenul da culoarea galbena si portocalie a legumelor, de exemplu a morcovilor. La legumele verzi, deci si la salata verde, aceste culori sunt mascate de culoarea verde a clorofilei. Organismul nostru transforma carotenul in vitamina A, dar carotenul in sine are multe functii. Beta-carotenul, cel mai activ compus care contine caroten intareste foarte mult sistemul imunitar si lupta impotriva cancerului. Este foarte important sa extragem beta carotenul direct din mancare si nu din pastile sub forma de pastile pentru ca acestea din urma pot avea efecte adverse.

Interesant este ca unele teste clinice gasesc de bun augur imbunatatirea salatei prin adaugarea unui dressing sau sos care nu numai ca adauga un plus de aroma, dar creste si gradul de absorbtie al anumitor nutrienti consumati, cum ar fi alfa- si beta-carotenul.

Unii nutritionisti au o teorie conform careia persoanele sanatoase (in special) ar trebui sa manance 60% mancare alcalina si 40% acida, conceptul de baza fiind acela ca trebuie sa iti mentii corpul alcalin deoarece atunci cand acesta devine acid in interior se manifesta la exterior prin diverse probleme de sanatate. Salata verde este intotdeauna in categoria mancarurilor alcaline, asa ca iata un motiv suplimentar sa consumi cat mai multa salata la fiecare masa.


Slabeste mancand salata verde


Totusi, daca doresti nu numai un organism sanatos si plin de substante nutritive, dar si o silueta potrivita, renunta la acel dressing sau sos din salata, sustin cercetatorii americani, cunoscuti pentru stradaniile lor de a descoperi formule eficiente de slabit. Studiile lor efectuate pe un lot de 42 de femei au aratat ca o salata verde la fiecare masa te ajuta sa slabesti. Sigur, acest fapt presupune adaugarea a 50-100 de calorii suplimentare la o masa, dar, in acelasi timp, consumul de calorii va scadea cu 7% pana la 12%. Cum se explica acest lucru? Explicatia e cat se poate de simpla, ba ti s-ar putea parea chiar puerila: daca servesti o salata verde inainte de felul principal, starea de satietate se va instala mult mai repede si, drept urmare, iti va scadea pofta pentru felul principal sau desert, de departe mult mai calorice decat o simpla salata. Simplu si eficient.


Sfaturi in alegerea salatei verzi

Iata in final cateva sfaturi pentru alegerea salatei: ca si o regula generala, cu cat este mai inchisa la culoare, cu atat este mai bogata in nutrienti. Cauta asadar salata inchisa la culoare. Salata foarte creata si mica este de regula mai veche si mai putin aromata decat una mare. In plus, poate fi si ceva mai scumpa. Pamantul si apa ofilesc salata asa ca spal-o bine, frunza cu frunza, si foloseste un prosop curat ca sa o stergi. Daca vrei sa o conservi pentru cateva zile, o poti pastra intr-o punga de plastic care se inchide etans, iar pentru a evita umezeala poti sa acoperi punga cu un servetel de hartie
__________________
http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...pune-7013.html
crede in tine ... iubeste-te ... incurajaza-te ... fi mandra ... ceilalti te pot abandona, insa TU trebuie sa lupti mereu pentru TINE ... pentru cea ce vrei!!!
Răspuns cu citat