View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 09 ian 2011, 16:47:34
Sand's Avatar
Sand Sand este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 mar 2010
Locaţie: Orange County, CA, Statele Unite ale Americii
Vârsta: 54
Dieta: de tip mediteraneana + sport
Date: 173cm, 79kg
Mesaje: 3.059
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 12 ori in 10 mesaje
Implicit Re: supraponderalitate mostenita

Citat:
Anterior postat de rikki Vezi mesajul
buna, slabutelor! sunt o utilizatoare noua si as dori sa va adresez o intrebare! credeti ca uncopil care face parte dintr-o familie cu membri grasuti/supraponderali poate slabi? eu am 1.60 si 55-56 kg (am 14 ani) si as dori sa mai slabesc 7-8 kg. si eu si mama avem picioare mai groase, iar ea mi-a spus ca nu o sa prea pot sa slabesc ca asa suntem ,,din neam" (nici tata nu a fost tocmai slab)...credeti ca daca fac sport si mananc sanatos o sa pot slabi vreodata? (niciodata nu am mancat mult, doar ca nu faceam deloc miscare...)
Absolut ca poti sa slabesti. Mostenirea de familie (genetic) este doar 20%, restul contribuie dieta si modul de viata la ingrasarea ta. Asa spun statisticile.

Asta cu asa suntem noi e un pretext. Dar...pe de alta parte, ce vezi aia faci. Deci daca mami si tata papa la greu si tu cresti intr-o famiie de acest fel o sa ajungi sa papi si tu la greu daca nu esti atent/a. Trebuie sa "vezi" ce nu e bine fiind in mediul asta "nociv" ca sa fiu mai dura. Si cum sa vezi daca asa ai crescut de mic? E foarte greu sa vezi ca nu e bine.

Daca tu ai mancat de-o viata ciocolata cate 3 bucati seara la culcare, sunt sanse mari ca si copilul tau sa faca asta cand o sa fie adult ca te-a vazut pe tine facand asta. Copilul poate sa faca si el asa si sa nu se ingrase pana la 20 de ani dar la 50 o sa fie obez probabil.

Atentie mare deci. Fa tu ce trebuie si lasa ce zice x sau y. Mananca ce trebuie, fa sport si simte-te bine. Succes!
Răspuns cu citat