View Single Post
  #22 (permalink)  
Vechi 22 mai 2012, 11:34:00
Veronica2012's Avatar
Veronica2012 Veronica2012 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 26 mar 2012
Locaţie: Focsani, Romania
Dieta: Mananc sanatos
Date: 175cm, 59.9kg
Mesaje: 42
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal Veronica2012 - Cum mai e sa fii slabuta?

Citat:
Anterior postat de annya Vezi mesajul
Hei, buna!

In primul rand, felicitari pentru decizia de a slabi in mod sanatos! Te asigur ca asta este si dorinta mea , deci nu esti singura pe aceasta cale dupa cum ai vazut si de la celalate slabute.

In al doilea rand as putea sa iti impartasesc din experienta mea privind poftele, in speranta ca te ajuta si pe tine.
In opinia mea, "poftele" apar ca urmare a dorintei cuiva de a fi rasfatat. Iar cultura noastra, ne spune ca rasfatul este asociat cu dulcele. De aceea, renuntarea la "pofte" este o chestiune de auto-educare si, implicit, de vointa.

Dar eu am un mic siretlic. Este grav sa renuntam complet la rasfat, in primul rand din punct de vedere psihic. Am putea, insa, sa inlocuim rasfatul cu dulce cu rasfatul de altceva. Si aici poate interveni imaginatia ta. Ai putea incerca un fruct exotic sau ceva ce nu ai mancat pana acum. Ca si idee, asa am mancat eu prima oara creveti, avocado, mango sau retete noi etc .
Daca pui in balanta faptul ca dulciurile provoaca dependenta cu pretul acestor produse mai putin obisnuite, o sa vezi ca nu iesi pe minus. Iar in al doilea rand, de ce sa te rasfeti mereu cu lucruri pe care le-ai mai incercat, cand poti merge pe ceva nou, inedit si garantat placerea e mai mare.

Desigur, cand vei mai "creste", rasfatul il vei putea obtine si din alte indeletniciri, care nu au legatura cu arta culinara: cumpararea unei rochite sau bluzite, o excursie la mare etc.

O zi minunata!
Buna Annya,

Ma mobilizeaza spre schimbare mesajul tau . E adevarat, sunt lucruri care nu au legatura cu mancatul propriu-zis, ci mai degraba asa cum zici si tu cu rasfatul, starea de bine pe care o ai atunci cand obtii ceva...si clar aici intra o mie de alte lucruri pe care le pot folosi.Probabil inca resimt reminiscentele unei vieti dezorganizate din punct de vedere culinar, dar cred ca ma schimb...si pentru mine e important ca ma ingrijorez mult mai repede si mai aprig decat o faceam inainte, atunci cand exageram cu poftele...Adica daca am intrat si pe site si am scris cred ca abia acum realizez ce inseamna sa devii constient de anumie aspecte. Iar ideea ta este geniala...sunt curioasa si noul ma face mereu sa ma simt bine asa ca iti voi urma sfatul.
Oricum dupa "dezmatul de duminica" azi am mers pe salata si iaurt. Incerc sa tin un soi de "south beach" sa vedem ce iese
Iti multumesc frumos! Zi faina sa ai!
Veronica2012, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1608 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1091 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]