View Single Post
  #231 (permalink)  
Vechi 31 iul 2016, 18:49:20
Tigressa's Avatar
Tigressa Tigressa este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 18 oct 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Dieta: South beach
Date: 160cm, 73kg
Mesaje: 10
Aprecieri acordate: 11
Am fost apreciat(a) de 29 ori in 6 mesaje
Implicit Re: Pentru a reusi, e suficient sa iti doresti...

Buna!
In primul rand multă sanatate si grabnică însănătoșire!
Voiam sa te întreb daca in afara de ce spune Laura, te-ai gandit vreodată sa apelezi la ajutorul unui nutritionist? Evident, unul priceput ca si-n tagma asta umbla mulți neaveniți ca sa nu zic altfel. E drept ca nu stiu în ce oras locuiesti si daca ar exista un nutritionist bun la tine in oras, e doar o idee si iti spun toate astea avand in minte povestea unei prietene care s-a căsătorit de curând.
Tipa e mai inaltuta, are peste 1.70m. Pana prin 2014 n-a avut probleme cu greutatea, arăta f bine. În vara lui 2015 am fost împreună în concediu la mare si cum in costum de baie se vad toate cele, am remarcat ca se ingrasase binișor. .Nu i-am zis nimic, tot ea a deschis subiectul si mi s-a plâns ca se ingrasase peste 10 kg pana la vremea aia. A încercat sa slăbească singura fara vreun ajutor specializat asa cum procedăm majoritatea dintre noi, din pacate fără succes, ba chiar a continuat sa se ingrase! Avand in vedere ca în iunie avea nunta, prin martie când a vazut ca singura nu reuseste, a luat taurul de coarne si a mers la o doamnă nutritionist. O vreme n-am mai vazut-o pana în ziua cununiei civile. Schimbarea era evidenta, slabise si-i statea f bine!! Am intrebat-o cat si in cat timp, mi-a spus ca 14 kg în 3 luni si o cred! Acum si eu la rândul meu am probleme de greutate de când ma stiu. În vremuri bune ajung pana la 65-66 când scap haturile trec de 70 ca sa nu zic chiar 75, având un maxim istoric de 77,8 atins anul asta în aprilie Acestea fiind zise am rugat-o sa-mi dea si mie planul ei alimentar. Nu neapărat pt a urma aceleasi dieta fiindcă era personalizată pt ea, cu pt a vedea cam cum arată o dieta data de nutritionist. Am constatat din prima clipa ca meniurile erau compuse din cantități mici, mi s-au părut chiar sărăcăcioasă în comparație cu cat mâncam eu intr-o zi. Si am priceput imediat ca una din greselile alimentare pe care le făceam era ca eram atenta doar la tipul alimentelor intr-o dieta, nu si la cantități! În meniurile respective erau trecute câteodată si 100 sau 150 g de legume! Ori eu când îmi trage am cate un castron de salată numai 100g n-aveam eu acolo Si ziceam ca de ce nu slăbesc ca doar mănânc sănătos! Uite d-aia! Acestea fiind zise, am inceput sa mănânc si eu ceva mai putin,de când a venit vara alternez sala cu înotul si jogging-ul si a mai inceput sa se mai miste cate ceva chiar daca destul de greut. Cert e ca am pornit cum vă ziceam de la 77.8 in aprilie iar alaltăieri aveam 69.6 după ce am stat la un platou de 71 si ceva aproape o lună!
În speranța ca nu te-am plictisit si nu te-a deranjat prea tare povestea mea, îți urez mult succes in lupta aceasta si multa baftă orice decizie ai lua!
Tigressa, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2073 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1556 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 4 membri au apreciat mesajul lui Tigressa:
coana mare (31 iul 2016), Laura (31 iul 2016), lidiuta (01 aug 2016), rozica1965 (07 aug 2016)